România s-a calificat la EURO 2024!

CALIFICARE. România a obținut o victorie crucială împotriva Israelului în preliminariile Euro 2024, asigurându-și astfel locul la Campionatul European din 2024. Echipa națională a României a învins Israelul cu scorul de 2-1 într-un meci tensionat desfășurat la Puskás Akadémia Pancho Aréna din Felcsút, Ungaria. Aproximativ 600 de suporteri tricolori au fost prezenți în tribune pentru a-și susține echipa.

Partida a debutat nefericit pentru România, care a primit un gol în minutul 2, marcat de Zahavi. Cu toate acestea, tricolorii și-au revenit rapid, reușind să egaleze în minutul 10, prin golul marcat de George Pușcaș.

Momentul decisiv al meciului a venit în minutul 63, când Ianis Hagi a înscris al doilea gol pentru România, stabilind astfel victoria și calificarea în cadrul unei faze construite de George Pușcaș și Răzvan Marin.

În ciuda unei rătăcieli incredibile în minutul 74, Valentin Mihăilă a fost eliminat de pe teren pentru un fault la un jucător israelian.

Echipa României a aliniat următorul unsprezece de start: H. Moldovan – Raţiu, A. Burcă, Drăguşin, Bancu – R. Marin (Cicâldău 87), Screciu (M. Marin 77) – I. Hagi (Fl. Coman 65), Stanciu (Ad. Rus 87), Drăguş (Mihăilă 65) – G. Puşcaş. Antrenorul echipei este Edi Iordănescu.

Urmează ultimul meci din etapa de calificări împotriva Elveției, care se va desfășura pe 21 noiembrie la București, pe Arena Națională. Cu un rezultat de egalitate sau chiar și o înfrângere, echipa condusă de Edi Iordănescu va termina grupa pe primul loc.

În prezent, atât România, cât și Elveția, sunt deja calificate pentru turneul european din 2024, găzduit de Germania. Aceasta reprezintă a șasea participare a echipei naționale la un Campionat European, după edițiile din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare