România se apropie de sfârșitul anului 2023 cu inaugurarea a peste 100 de kilometri noi de autostradă și a unui drum expres

INAUGURĂRI. La finalul anului 2023, se preconizează că în România vor fi finalizați aproximativ 110 de kilometri de autostradă și drum expres, conform estimărilor efectuate de ECONOMICA.NET, bazate pe declarațiile oficialilor din domeniul Transporturilor, constructorilor și pasionaților de infrastructură. Din această lungime, aproximativ 100 de kilometri ar urma să fie deschiși traficului, reprezentând o creștere semnificativă față de anul anterior.

Printre segmentele așteptate să fie finalizate se numără lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, în lungime de 15,7 kilometri. Acesta a fost construit de asocierea Strabag – Geiger, iar constructorii și-au asumat finalizarea înainte de termenul contractual. De asemenea, se anticipează deschiderea parțială a lotului 2 al Autostrăzii Bucureștiului Nord (A0), cu o estimare inițială de circulație pe aproximativ 10 kilometri între DN1 și A3.

Pe A0 Sud, se prevede că vor fi dați în trafic aproximativ 10 kilometri din lotul 2 al sectorului sudic, conform unui scenariu pesimist acceptat și de unii pasionați de infrastructură. Într-o variantă mai optimistă, șeful Transporturilor, Sorin Grineanu, estimează că vor fi deschiși traficului 23 de kilometri din A0 Sud în acest an.

De asemenea, se estimează că în 2023 va fi finalizat și tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), în lungime de aproape 32 de kilometri, construit de UMB. Cu toate acestea, există rezerve din partea unor pasionați de infrastructură în ceea ce privește șansele de inaugurare a acestui tronson în 2023.

Într-un alt proiect, Strabag ar putea finaliza înainte de termen lucrările la drumul expres care va conecta Oradea la Autostrada Transilvania (A3), conform declarațiilor secretarului de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu. Estimările includ toți cei 19 kilometri ai acestui proiect.

Este de așteptat să vedem câte dintre aceste proiecte vor fi cu adevărat finalizate în 2023, după ce anul precedent a adus inaugurarea a peste 53 de kilometri de autostradă și drum expres, inclusiv lotul 1 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești și tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare