România și Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen, spune președintele austriac

ADERARE. Președintele austriac Alexander Van der Bellen ar fi declarat, în cadrul unei întâlniri recente cu ambasadorul UE Martin Selmayr, că România și Bulgaria sunt pregătite să adere la Schengen.

Bineînțeles că trebuie să știm cine intră în UE și în Austria, cine solicită azil. Și, bineînțeles, UE trebuie să își controleze frontierele externe“, a declarat președintele, potrivit Kleine Zeitung. “România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen. Sunt îngrijorat de reputația Austriei în fața partenerilor noștri europeni“.

Ziarul austriac, citat de site-ul local News.ro, notează că președintele Alexander Van der Bellen se distanțează astfel de cancelarul Karl Nehammer în privința veto-ului Schengen.

Liderul austriac s-a referit și la îngrijorările mediului de afaceri: “Atunci când companii cunoscute din Austria care activează cu succes în România spun că sunt îngrijorate de politica actuală a Austriei, aceste voci trebuie luate în serios. Este vorba despre comenzi reale, vânzări reale și locuri de muncă reale. Atât în România, cât și aici, în Austria. În acest sens, sper că o soluție poate ajuta în curând la calmarea lucrurilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare