România strălucește la Olimpiada Internațională de Astronomie: Performanțe de excepție și distincții remarcabile

OLIMPIADĂ. În perioada 6-14 noiembrie, Beijing a găzduit cea de-a 27-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, unde echipa României a impresionat prin realizările remarcabile. Țara noastră a obținut un impresionant total de cinci medalii, consolidându-și poziția în elita astronomică internațională.

Echipa României, formată din cinci elevi cu pasiune pentru astronomie, a inclus trei juniori și doi seniori. Unul dintre aceștia din urmă a fost un elev invitat special, deja medaliat cu aur la o ediție anterioară, conform regulamentului olimpiadei. Coordonată cu dexteritate de către domnul Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct la ISJ Suceava, și doamna Elisabeta Ana Naghi, inspector în cadrul Ministerului Educației, echipa a demonstrat un angajament remarcabil în cadrul competiției.

Rezultatele notabile ale echipei românești au fost următoarele:

Medalie de Aur și Premii Speciale:
Dragomir Andrei-Darius, elev al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, clasa a 12-a (senior), a obținut nu doar medalia de aur, ci și premiul special pentru cel mai bun concurent la proba teoretică, devenind și învingătorul absolut al competiției. O performanță extraordinară care aduce onoare țării noastre.

Medalii de Argint:
Două medalii de argint au fost câștigate de elevi talentați:
Mendelsohn Mendel Emanuel, elev al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, clasa a 11-a (senior);
Ciocârlan David, elev al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, clasa a 11-a (invitat senior).

Medalii de Bronz:
Elevii români nu s-au oprit aici, obținând și două medalii de bronz:
Bichir Teodor, elev al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, clasa a 10-a (junior);
Pașca Nectarie, elev al Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, județul Cluj, clasa a 10-a (junior).

Certificat de Participare:
Palaghianu David, elev al Colegiului Național Ștefan Cel Mare din Suceava, clasa a 9-a (junior), a fost recunoscut cu un certificat de participare, marcând astfel debutul său promițător în competițiile internaționale.

Toate probele competiției s-au desfășurat în limba engleză, iar pentru asigurarea înțelegerii optime a problemelor de către participanți, coordonatorii echipelor au tradus acestea în limba maternă a fiecărui candidat. Evaluarea a fost efectuată simultan de către Comitetul Științific Local al Olimpiadei și de către coordonatorii fiecărei echipe, asigurând o evaluare exhaustivă a performanțelor elevilor.

Felicitări tuturor membrilor echipei României pentru aceste realizări notabile! Recunoștință și apreciere pentru susținerea continuă a excelenței în educație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare