România suspendă, pentru trei luni, exportul de antibiotice și antitermice

MEDICAL. Având în vedere contextul epidemiologic actual şi lipsa unor medicamente de pe piaţă, România va suspenda, pentru trei luni, distribuţia intracomunitară de antibiotice şi antitermice cu administrare orală. Măsura a fost aprobată de Comisia Europeană.

În luna ianuarie 2023, autorităţile române au notificat Comisiei Europene proiectul de «Ordin privind aprobarea Listei medicamentelor antibiotice şi antitermice cu administrare orală a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă» temporar pe o perioadă de 3 luni şi au solicitat adoptarea în procedura de urgenţă prevăzută la articolul 6 alineatul (7) din Directiva (UE) 2015/1535. După examinarea proiectului de ordin, Comisia consideră că solicitarea adoptării în procedură de urgenţă este justificată”, a transmis Comisia Europeană.

Ministerul Sănătății a precizat că măsura este una temporară, pentru o perioadă de trei luni şi este menită să asigure continuitatea disponibilităţii acestor medicamente pentru pacienţii români.

Comisia Europeană a avizat favorabil solicitarea României privind adoptarea în procedură de urgenţă a suspendării temporare a distribuţiei în afara ţării a anumitor medicamente din categoria antibiotice şi antitermice cu administrare orală”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Măsura nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuţiei intracomunitare a medicamentelor alocate pieţei din România”, a mai precizat Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare