România va atinge pragul de 25.000 de vehicule electrice înmatriculate până la sfârșitul anului

AUTO. LEKTRI.CO, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul mobilității electrice din România, prezintă indicele de e-mobilitate pentru primele nouă luni ale acestui an. Conform datelor centralizate, specialiștii anunță că numărul total de vehicule electrice înmatriculate în România a depășit 21.000 de unități, iar până la sfârșitul anului estimează atingerea pragului de 25.000 de unități.
 
Potrivit indicelui menționat, în perioada ianuarie-septembrie 2022, au fost înmatriculate 8.375 de vehicule electrice noi, acumulând astfel un total de 21.258 de unități în România. Totodată, ultima lună a trimestrului 3 a adus cel mai mare număr de mașini electrice din acest an. Cu o creștere de peste 250% față de aceeași lună a anului trecut, în septembrie 2022 s-au înregistrat 1.373 de înmatriculări.
 
“Piața de mobilitate electrică se află într-un proces continuu de evoluție, cifrele demonstrează acest lucru, mai ales în ultimii doi ani. Adoptarea vehiculelor electrice devine o tendință din ce în ce mai vizibilă în rândul românilor, iar creșterea acestei piețe trebuie să fie susținută și de o infrastructură solidă dedicată. Perspectivele sunt optimiste în acest sens, iar inovațiile din domeniu ne ajută să menținem ritmul accelerat de dezvoltare a acestui segment”, a declarat Claudiu Suma, CEO LEKTRI.CO.
 
Dacia Spring continuă să se afle în topul preferințelor românilor, înregistrând 642 de unități înmatriculate numai în luna septembrie. În total, în anul în curs, au fost înmatriculate 4.168 de unități Dacia Spring – o creștere de aproape 50% față de 2021, urmată de Tesla Model 3, cu 651 de înmatriculări în 2022.
 
În clasamentul general, Dacia Spring se detașează cu 7.234 de unități, pe locul al doilea se află Renault ZOE – cu 2.084 de unități, urmat de VW E-UP – cu 1.175 de unități. Segmentul high-end (care include modele de la Audi, BMW, Mercedes-Benz și Porsche) a înregistrat 82 de înmatriculări noi în primele nouă luni ale acestui an.
 
În ceea ce privește infrastructura de încărcare, dacă luăm în calcul doar încărcătoare publice, fără restricții, cele mai utilizate sunt cele de tip AC tip 2 și cele cu încărcare rapidă CCS/CHAdeMO. Potrivit portalului Plugshare, în România există 2.896 de încărcătoare publice, iar numărul de locații publice de încărcare a ajuns la 1.313.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare