“România va intra în Schengen peste o lună”, spune liderul PSD

POLITIC. Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat recent că România va fi primită în spațiul Schengen în termen de o lună.

Liderul PSD a mai spus că ar fi nedrept ca actualii membri să nu lase România să intre.

Schengen este un spațiu format din 22 de țări europene care au eliminat oficial toate pașapoartele și orice alt tip de control la frontierele lor reciproce. Aderarea ar facilita schimburile comerciale și ar permite românilor să călătorească în UE fără a fi nevoiți să se oprească pentru niciun fel de control la frontieră.

România, Cipru și Bulgaria sunt singurele state membre ale UE care nu fac parte din Schengen. Croația, care în prezent nu face parte, ar trebui să devină membră la începutul anului 2023.

“Este complet nedrept. Nu cred că vreun stat european își poate permite să refuze României acest drept, și nu neapărat statului român, ci poporului român. Peste o lună de zile, România va fi acceptată în spațiul Schengen”, a spus Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a recunoscut că politicienii români sunt parțial vinovați pentru faptul că România nu este încă membră a spațiului Schengen.

“Poate că suntem cu toții vinovați – nu toți în mod egal, dar există o vină comună”, a spus el, înainte de a lansa un atac voalat la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare