Românii din Diaspora pregătesc întoarcerea spre casă pentru sărbători: 8 din 10 și-au planificat călătoriile

DIASPORA. Opt din zece români din diaspora (79%) și-au organizat călătoriile către România pentru a petrece sărbătorile de iarnă, în perioada 15-31 decembrie, potrivit unei analize publicate de platforma de rezervări online Vola.ro. Datele indică faptul că prețul mediu al unui bilet de avion către România în timpul sărbătorilor este de 211 euro.

Conform Vola.ro, Aeroportul Otopeni este cel mai frecventat, gestionând 67% din zborurile românilor care se întorc în țară, urmat de aeroporturile Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava și Bacău. Majoritatea românilor se întorc din țările cu comunități semnificative de diaspora: Italia, Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania și Spania.

Principalele aeroporturi de plecare ale diasporei sunt Bruxelles, Londra, Paris, Milano și Madrid, cu cele mai multe zboruri către București, Iași și Cluj. Românii revin în țară în special din Bruxelles, Paris, Londra, Dublin, Milano, Roma, Dortmund, Madrid, Bologna și Frankfurt.

În ceea ce privește rezervările, Italia ocupă primul loc cu 22,4% din total, urmată de Germania (13,7%), Marea Britanie (13%) și Belgia (12,2%). Franța, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveția și Austria au procente mai mici.

Analiza arată că, în perioada sărbătorilor (15 decembrie – 2 ianuarie), un bilet de avion către Sibiu costă în medie 300 de euro, iar tarifele medii pentru alte orașe includ 230 euro pentru Suceava, 218 euro pentru Bacău, 217 euro pentru Iași, 214 euro pentru București, 202 euro pentru Timișoara și 200 de euro pentru Cluj.

Se remarcă și câteva recorduri de sezon: cel mai ieftin bilet spre România a fost 51 de euro, pe ruta Roma-Suceava, iar cel mai scump, 2.142 de euro pentru un zbor Vancouver-București. Aproape 68% dintre rezervări au fost făcute cu 31-90 de zile înainte de zbor, 17% cu mai puțin de 30 de zile și 15% cu peste 90 de zile în avans. Durata medie de ședere a românilor din diaspora în țară este de nouă zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare