Rugăciunea către Arhanghelul Mihail: protecție împotriva blestemelor și a răutății

RELIGIE. Într-o lume plină de provocări, tot mai mulți credincioși caută sprijinul divin pentru a se feri de blesteme și influențe malefice. Arhanghelul Mihail, cunoscut ca protector și luptător împotriva răului, este invocat de cei care doresc să se protejeze de invidia, dușmănia și magia neagră. Rugăciunea către acesta este considerată una dintre cele mai puternice modalități de a alunga necazurile și de a găsi liniștea sufletească.

Influența oamenilor în viața noastră

Pe parcursul vieții, ne întâlnim cu o mulțime de persoane: rude, prieteni, colegi. Însă, nu toate relațiile rămân calde și armonioase. Certurile, trădările și invidia pot apărea oricând, iar uneori cei care ne sunt cei mai apropiați pot deveni dușmani. În astfel de momente, mulți aleg să recurgă la magia neagră și să seek ajutorul vrăjitoarelor, punând blesteme asupra celor care îi supără.

Rugăciunea menită să alunge răul

Pentru a combate astfel de influențe negative, este esențial să cerem ajutorul Cerului. Rugăciunea adresată Arhanghelului Mihail este recunoscută de Biserica Ortodoxă ca un mijloc eficient de protecție pentru sufletul și corpul credinciosului. Icoana sa este văzută ca o apărare puternică împotriva răutății.

Iată o rugăciune foarte puternică către Arhanghelul Mihail, care poate fi citită zilnic:

„Doamne Dumnezeule cel Mare, Împăratul cel fără de sfârșit, trimite, Doamne Arhanghel Mihail să ajute pe robul tău (numele) să mă ia de la dușmanii mei vizibili și invizibili. Doamne Arhanghel Mihail, revarsă, Doamne Arhanghel Mihail, un mir de har asupra robului tău (numele).

O, Doamne Arhanghel Mihail, distrugător de demoni. Interzice tuturor dușmanilor care luptă împotriva mea. Fă-i ca pe niște oi și zdrobește-i ca praful în fața vântului. O, Doamne marele Mihail Arhanghelul, întâiul prinț cu șase aripi și comandantul forțelor neputincioase, Heruvimi și Serafimi, Doamne, bunul Mihail Arhanghelul. Fii ajutorul meu în toate: în jigniri, în necazuri, în dureri, în suferințe, în pustietăți, pe sloiuri, pe râuri și pe mări, loc de adăpost liniștit.

Izbăvește-mă, Arhanghel Mihail, de toate faptele rele, când mă auzi pe mine, robul tău păcătos (numele), rugându-mă ție și chemând sfântul tău nume, grăbește-te să-mi vii în ajutor și ascultă rugăciunea mea, mare Arhanghel Mihail.

Îndrumă-i pe toți cei care mi se împotrivesc prin puterea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci a Domnului, prin rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale Sfinților Apostoli și ale Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni, ale Sfântului Andrei Nebunul lui Dumnezeu și ale Sfântului Prooroc Ilie, ale Sfinților Mari Martiri Nikita și Eustatie, ale Venerabililor Părinți ai tuturor sfinților și martirilor și ale tuturor sfintelor puteri cerești. Amin.”

Reprezentarea Arhanghelului Mihail

În icoanele religioase, Arhanghelul Mihail este adesea înfățișat cu o sabie lungă și ascuțită în mâna dreaptă, simbolizând victoria asupra răului și eliminarea fricilor și emoțiilor negative. El este considerat principalul protector al celor care respectă legile divine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare