SĂ FIE PRIMIT! – În decembrie, încep lucrările de reabilitare a Clinicii de Oncologie, executate de o firmă cu 4 angajați pentru 2,5 milioane de euro

0
508

LUCRĂRI. Este perfect: a ieșit Péter Ferenc, șeful administrației și al pușculiței județului Mureș, să ne spună că reabilitarea Clinicii de Oncologie din Târgu Mureș începe luna viitoare, că vor dura 12 luni și că lucrarea va fi executată pentru 2,5 milioane de euro (exact: 11.968.423 lei, sumă care conține TVA) de o firmă locală cu 4 angajați (conform raportului oficial pe 2018 – cel mai recent).

 

Bine, nu e orice firmă de pe marginea șanțului, ci e chiar firma fratelui lui Cosmin Pop (cel care controlează Romur), respectiv serleul Mansart Corporate, controlat (cel puțin scriptic) de Șerban Alexandru Pop, fost șef de achiziții (director general administrativ) al UMF și câștigător fidel de licitații organizate de Spitalul Clinic Județean Mureș – de care aparține și Clinica de Oncologie. Sigur, totul e absolut legal.

 

Firma lui Șerban Pop există din anul 2005, dar a fost ținută 10 ani în adormire (din cauză de incompatibilitate cu calitatea de bugetar), până în urmă cu 5 ani, când a venit Făt-Frumos și a trezit-o, ca pe Albă ca Zăpada. De acolo-ncolo, așadar în ultimii 4 ani (în care și-a depus bilanțul financiar), Mansart a pontat disciplinat… de patru ori mai puțini bani decât urmează să câștige exclusiv din această lucrare, mănos plătită din pușculița județului.

 

Adică, în perioada 2015-2018, firma a totalizat o cifră de afaceri de aproximativ 3,5 milioane de lei. Acum, va încasa 12 milioane de lei. Conform lui Houdini: „Deși nu există Lampa fermecată, unii o descoperă”. Scrierea aceasta a fost săvârșită pentru a vă informa că în noiembrie 2020 Clinica de Oncologie va fi complet reabilitată. Să fie primit!

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ