ȘAH – cel mai bun șahist al lumii născut după 2012 este român!

0
26

SPORT. Cel mai bun șahist al lumii este un român. După titlul mondial cucerit în primăvara la șah rapid, bucureșteanul Andrei Negrean este acum și dublu campion european: la șah rapid și la blitz, categoria 10 ani.
Andrei este legitimat la Clubul Central de Șah București unde este antrenat de Marea Maestră Elena Luminița Cosma și de Maestru Internațional Ionuț Cosma.
 
La doar 10 ani, Andrei are deja în palmares 50 de turnee câștigate, 14 clasări pe locul al II-lea și 9 medalii de bronz.
 
Copilul s-a apucat de ”sportul minții” la cinci ani, iar acum este unul dintre cei mai talentați din lume.
Puștiul este sincer și spune că nu are un idol, demonstrând că, la tabla de joc vârsta chiar poate reprezenta „doar un număr”.
 
„Nu mi-a fost greu deloc să învăț. Nu am un idol, eu sunt idolul meu”, specifică Andrei.
Felicitări lui, familiei și antrenorilor care au făcut posibilă performanța lui!ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ