Salariile profesorilor? Cea mai importantă prevedere pentru dascăli a fost eliminată din Legile educaţiei

EDUCAȚIE. Cea mai importantă prevedere pentru dascăli a fost eliminată din Legile educaţiei, autorităţile vor să atragă tinerii la catedră cu salarii iniţiale de nici 500 de euro net pe lună.

Un profesor din învăţământul gimnazial din România, cu vârsta de 25-35 de ani, are un salariu de 3.845 de lei brut pe lună, ceea ce înseamnă un venit lunar net de mai puţin de 2.300 de lei.

Senatorul Ştefan Pălărie: „Nu există o strategie de ţară, strategie economică, strategie educaţională, strategie salarială în domeniul acesta. Eliminarea articolului privind salarizarea este un mare pas înapoi.“

Salariile profesorilor şi modul în care ele vor creşte în următorii ani au fost un subiect dezbătut intens în ultimele săptămâni, având în vedere că cea mai importantă prevedere pentru cadrele didactice, respectiv cea legată de salarizare, a fost eliminată din Legile educaţiei.
Proiectul iniţial al noilor Legi ale educaţiei spunea că salarizarea cadrelor didactice va fi una progresivă, având la bază salariul mediu brut pe economie.
Un articol din proiectul Legii învăţământului preuniversitar prezentat de ministrul Ligia Deca pe 9 martie spunea că profesorii debutanţi vor avea un salariu echivalent cu salariul mediu brut pe economie. De altfel, documentul spunea că salarizarea întregului personal didactic se va realiza în mod progresiv, având la bază salariul profesorului debutant.

 

sursa zf.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare