Trei medalii de aur pentru Mihaela Cambei la Europenele de haltere din Armenia

SPORT. Sportiva română Mihaela Cambei a cucerit trei medalii de aur la categoria 49 kg, sâmbătă seara, la Campionatele Europene de haltere de la Erevan (Armenia).
Cambei s-a impus la smuls cu 92 kg, la aruncat cu 106 kg, iar la total cu 198 kg.
Ea a stabilit, totodată, şi două noi recorduri europene, la smuls şi la total. Cealaltă reprezentantă a României la această categorie, Monica Csengeri a ratat toate cele trei încercări la smuls (la 84 kg) şi la aruncat (la 97 kg).

Tot sâmbătă, în prima zi a competiţiei, Cosmina Pană a câştigat două medalii de argint la cat. 45 kg. Pană a ocupat locul secund la stilul smuls, cu 70 kg, iar la aruncat a fost a patra, cu 83 kg, obţinând o nouă medalie de argint la total, cu 153 kg.

La cat. 45 kg, Bianca Dumitrescu s-a clasat pe patru la smuls, cu 67 kg, la aruncat a fost a cincea, cu 81 kg, iar la total tot pe cinci, cu 148 kg. România are ca obiectiv câştigarea a patru medalii la Europenele de la Erevan, competiţie de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Pentru România vor mai concura Andreea Cotruţa (cat. 55 kg), Loredana Elena Toma (cat. 71 kg), Valentin Ionadi Iancu (cat. 55 kg), Cosmin Florentin Isofache (cat. 61 kg) şi Marian Cristian Luca (cat. 61 kg).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare