SALUBRITATE – Un nou operator de salubritate în Târgu Mureș: consilierii locali chemați să aprobe documentele pentru licitația contractului

TÂRGU MUREȘ. Luni, 15 februarie 2021, aleșii locali din municipiul Târgu Mureș au fost convocați în ședință extraordinară pentru a proba documentația lictației pentru un nou contract de delegare a serviciului de salubritate, după ce autoritatea publică a reziliat contractul cu sereleul Sylevy Salubriserv din Ceuașu de Câmpie, firmă controlată de frații Ilyés Dionisie și Ilyés-Toth Alexandru (prin fiul său, Ilyés-Toth Botond Lehel).

 

În vara anului trecut, Sylevy Salubriserv a semnat un contract de operare cu municipiul reședință de județ, Târgu Mureș, în lipsa atribuirii de ADI Ecolect Mureș a unui operator pentru zona 2 (zonă care concentrează 20 de UAT-uri care totalizează 224.000 de cetățeni). Acest contract a fost reziliat unilateral de municipalitate, firma fiind suspectată că umflă facturile.

 

Noul contract de prestare a serviciilor de salubrizare, colectare și transport a deșeurilor municipale din Târgu Mureș va fi gestionat de un operator desemnat prin licitație publică, consilierii târgumureșeni urmând să aprobe studiul de oportunitate, caietul de sarcini, regulamentul de organizare/funcționare și modelul de contract.

Sereleul Sylevy Salubriserv a fost scos din jocul salubrității și de administrația județeană, care, prin ADI Ecolect Mureș, a reziliat toate cele patru contracte (aferente zonelor Sânpaul, Reghin, Râciu și Târnăveni), semnate în 2019, din cauza faptului că operatorul de salubritate din Ceuașu de Câmpie nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

 

Din vara anului trecut, după semnarea contractului cu municipiul Târgu Mureș, Sylevy Salubriserv (cu interfața Bissdog) a ajuns să controleze serviciul de salubritate pentru 430.000 din cei 580.000 de mureșeni, creându-și o cotă de 73% din piața de salubritate din județ. Acum toate contractele sunt reziliate.

 

Cătălin VISCHI

1 comment
  1. Este un pas catre normalitate.Insa mai este mult de lucru.In primul rand este nevoie de o evidenta despre numarul exact al populatiei,intrucat sunt mii de oameni care ani de zile se sustrag de sub plata acestor servicii.Locuiesc in alte judete dar detin apartamente in Tg.Mures pe care le inchirieaza. Probabil nu platesc nici impozit pe cladire.Intrucat munca pe teren nu mai exista la institutiile de stat acesti impostori nu sunt depistati. A doua problema este nepedepsirea impostorilor care se sustrag de la plata serviciilor inpovarand bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare