SALVARE – Salvamont Salvaspeo Mureș își face centru de pregătire pentru scafandri

0
214

BAZĂ DE PREGĂTIRE. Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș își face un centru pentru scafandri, acesta urmând să fie amplasat într-o clădire aflată în proprietatea Consiliului Județean Mureș și acum nefolosită, situată în complexul de agrement Weekend din Târgu Mureș (pe strada Plutelor nr. 1). În respectiva clădire se va face instruirea teoretică și perfecționarea scafandrilor mureșeni, dar va fi folosită și ca depozit pentru echipamente specifice – instruirea practică a scafandrilor se desfășoară în bazinele de înot ale ștrandului Weekend. Clădirea va fi concesionată serviciului pe o perioadă de 3 ani (inițial).

 

Serviciul Public Județean Salvamont Mureș a fost înființat în anul 2004, având ca principal obiect de activitate serviciului de urgențe montane. În 20 februarie 2009, a primit ca atribuţie și activitatea de salvare din mediul subteran speologic (și și-a adăugat la denumire Salvaspeo).

 

În 2021, în atribuțiile serviciului au fost cuprinse (oficial, pentru că faptic erau cuprinse de mai multă vreme) și activitățile de salvare a persoanelor aflate în pericol de înec, căutarea persoanelor dispărute în apă, recuperarea persoanelor înecate în ştranduri şi alte locuri organizate pentru îmbăiere situate pe apele interioare naturale sau amenajate (acțiuni pe care le desfășoară în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al Judeţului Mureş).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ