Salvati Copiii dotează Institutul Inimii din Tg. Mures cu un Plaman artifical (ECMO)

0
23

SĂNĂTATE. Organizația Salvați Copiii România dotează spitalul cu un dispozitiv ECMO (cord-plămân artificial) de ultimă generație, destinat susținerii funcțiilor cardio-pulmonare prin circulație extracorporală post intervenții chirurgicale cardio-vasculare pediatrice.
 
în 2021, medicii de la Institut Inimii au efectuat 144 intervenții de chirurgie cardiovasculară, (dintre care 41 sunt cazuri cu malformații cardiace congenitale), astfel numărul copiilor cu patologii cardiace care au optat pentru tratament în străinătate a fost tot mai mic, cele mai mulți ajungând la Institut.
 
În 2022 au fost făcute deja 105 intervenții chirurgicale (20 dintre acestea fiind cazuri de malformații cardiace congenitale).
 
Până acum, organizația a dus Institutului de la Tg. Mureș echipamente și aparatură medicală în valoare totală de 235.000 euro.
 
Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș este principala unitate din România care a efectuat și efectuează transplant de cord, inclusiv in perioada pandemiei (14 cazuri in perioada 2019-2021).
 
„Medicii de la Institutul Inimii formează la Tg. Mureș un corp de elită, tratează cazuri dificile și sunt din ce în ce mai solicitați. Noi colaborăm îndeaproape și, în urma solicitărilor lor, am decis să dotăm unitatea medicală cu aparatură medicală de ultimă generație, care face diferența reală, atunci când vorbim despre supraviețuirea copiilor cu diverse patologii cardiace”, a anunțat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
 
Anul acesta Salvați Copiii va susține spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.
 
Salvați Copiii România a demarat și un amplu proces de reabilitate a Blocului Operator și a Secției de Terapie Intensivă ale Maternității Polizu, din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu – Rusescu”.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ