SALVAȚI DE LA RETROGRADARE – Avântul termină la egalitate în ultimul meci la Reghin din acest sezon și rezolvă și matematic menținerea în Liga a III-a

0
360

PLAY-OUT LIGA A III-A. Vineri, 20 mai 2022, Stadionul Avântul din Reghin, în meci contând pentru etapa a 9-a (penultima) a play-out-ului Seriei a 9-a din Liga a III-a, CS Avântul Reghin a terminat la egalitate, cu 1-1 (1-0), partida cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia (echipă clasată pe penultimul loc, retrogradată și matematic după această înfrângere, împreună cu Sticla Arieșul Turda).

 

Reghinenii au reușit prin această victorie să se salveze și matematic de la retrogradare și vor activa și în sezonul următor în Liga a III-a. Antrenorul Vilmoș Stoica a început partida deja consacratul 11: Bucin – Bugnar, Suciu, Sergiu Chirilă, Nimrod – Vrabie, Luca, Harko – Pop, Murar, Cristian Chirilă. Nicio schimbare față de partida precedentă. Meciul a fost condus la centru de arbitrul Vasile Buzea din Buftea.

 

Oaspeții aveau o unică șansă de a se menține în Liga a III-a, deși veneau după 3 victorii consecutive: să învingă în ultimele două meciuri. Reghinenii (care au cea mai bună apărare din play-out-ul seriei, dar și al treilea cel mai mic număr de goluri marcate) aveau și varianta unui meci egal, care ar fi scos din cursă tocmai adversara de astăzi. Și și-au realizat obiectivul.

 

Gazdele au deschis scorul în min. 39, după un penalty acordat de arbitrul Buzea la un fault al lui Dehelean la Adrian Murar, atacantul reghinean deschizând scorul după un șut imparabil, în dreapta lui Ciorgovean. 1-0 a fost și scorul cu care s-a intrat la vestiare. În repriza a doua, oaspeții au avut o primă ocazie prin tânărul atacant nigerian Agbomoniyi Oluwaseun (min. 47), transferat în acest an de la Foresta Suceava, iar la circa 10 minute de la reluare au reușit să egaleze, după o pătrundere a lui Fetița, Indrei reluând sub bară (min. 54, 1-1).

 

Meciul a devenit tensionat, albaiulienii presând în căutarea golului care să le mențină aprinsă speranța evitării retrogradării, dar Bucin salvează magistral în situație de 1-1 și își păstrează echipa în Liga a III-a. Totuși, de neînțeles cum Avântul a acceptat dominarea teritorială a oaspeților, care n-au mai reușit să înscrie și au retrogradat în Liga a IV-a, după 53 de ani petrecuți pe primele scene ale fotbalului. Finalul a fost urât, cu o bătaie generală pe marginea terenului și două cartonașe roșii (câte unul fiecărei echipe) arătate de arbitrul Buzea.

 

A ieșit bine pentru Reghin, rău pentru Alba Iulia (fanii acesteia mai sperând în vreo modificare a sistemului Ligii a III sau în vreo dispensă acordată în urma retragerii vreunei competitoare pentru a nu evolua în sezonul următor în Liga a IV-a – mai ales că din vară Primăria Alba Iulia a anunțat că va prelua finanțarea clubului și peste 2 ani, când va celebra 100 de ani de la înființare, să promoveze în Liga a… II-a. Sigur, deocamdată vise, planuri pe hârtie, cert nu cu echipa actuală care are exact valoarea pe care a arătat-o).

 

În ultima etapă, în 28 mai, Avântul Reghin joacă în deplasare, la Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, echipă care astăzi a spulberat în deplasare, cu 2-9 (1-7), Sticla Arieșul Turda, formație deja consolată cu retrogradarea în Liga a IV-a. Meciul mai are doar miză statistică. Reghinul joacă și în sezonul viitor în Liga a III-a. Poate cu mai puține emoții.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ