SALVATORII – Al doilea transplant de cord la un copil și al șaselea reușit în acest an de echipa condusă de medicul mureșean Horațiu Suciu

0
298
Prof. dr. Horațiu Suciu

TRANSPLANT DE CORD. Medicul Horaţiu Suciu și echipa sa de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Tîrgu Mureş a efectuat cel de-al șaselea transplant de cord din România, toate efectuate, cu succes, la clinica mureșeană.

 

De această dată, pacientul care, după o intervenție care a durat cinci ore și jumătate, a primit o nouă viață este un copil în vârstă de 10 ani din Tulcea, diagnosticat cu insuficiență cardiacă în stare avansată.

 

Cordul a fost prelevat de la o fetiță în vârstă de 8 ani din Oradea, aflată în moarte cerebrală în urma unui accident auto, de o echipă condusă de medicul Marius Mihai Harpa și a ajuns la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară cu un elicopter SMURD.

 

Acesta este cel de-al doilea transplant pediatric de cord din anul 2018, primul fiind efectuat în luna iulie, la un pacient de 15 ani, din Caraş-Severin, care, după o intervenție care a durat 6 ore, a primit inima de la un donator de 14 ani, din Oradea, aflat în moarte cerebrală.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ