Prof. dr. Horațiu Suciu

SALVATORII – Al doilea transplant de cord la un copil și al șaselea reușit în acest an de echipa condusă de medicul mureșean Horațiu Suciu

TRANSPLANT DE CORD. Medicul Horaţiu Suciu și echipa sa de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Tîrgu Mureş a efectuat cel de-al șaselea transplant de cord din România, toate efectuate, cu succes, la clinica mureșeană.

 

De această dată, pacientul care, după o intervenție care a durat cinci ore și jumătate, a primit o nouă viață este un copil în vârstă de 10 ani din Tulcea, diagnosticat cu insuficiență cardiacă în stare avansată.

 

Cordul a fost prelevat de la o fetiță în vârstă de 8 ani din Oradea, aflată în moarte cerebrală în urma unui accident auto, de o echipă condusă de medicul Marius Mihai Harpa și a ajuns la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară cu un elicopter SMURD.

 

Acesta este cel de-al doilea transplant pediatric de cord din anul 2018, primul fiind efectuat în luna iulie, la un pacient de 15 ani, din Caraş-Severin, care, după o intervenție care a durat 6 ore, a primit inima de la un donator de 14 ani, din Oradea, aflat în moarte cerebrală.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare