SALVATORII DE VIEȚI – Medicul mureșean Horațiu Suciu și echipa sa: al patrulea transplant de cord din acest an

0
348
Prof.dr. Horațiu Suciu

SUCCES. O echipă condusă de medicul Horaţiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Tîrgu Mureş, a efectuat, cu succes, cel de-al patrulea transplant de cord din acest an (precedentele au fost efectuate în lunile aprilie – două – și iulie).

 

Cel care a primit o șansă la viață este un bărbat în vârstă de 38 de ani din Arad, care fusese operat pe cord în urmă cu trei ani (“într-un alt centru din România”, conform precizării medicului Horațiu Suciu), care era “într-o situaţie clinică foarte gravă, fiind la limita resurselor terapeutice şi fizice ale organismului”.

 

În urma unei intervenții complicate, care a durat aproape 10 ore și care a implicat, „la un moment dat, șapte medici”, pacientul a primit inima unei femei în vârstă de 43 de ani din Cluj, aflată în moarte cerebrală, în urma unui anevrism cerebral rupt.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ