Sântana de Mureș, scena dansului sportiv în weekend-ul care a trecut

EVENIMENT. În weekendul care tocmai s-a încheiat, Sântana de Mureș a fost gazda celei de-a XII-a ediții a Cupei Dance Art, un eveniment de dans sportiv sub egida FRDS – Federatia Romana de Dans Sportiv. Aici, pasiunea și grația s-au unit într-un spectacol dedicat dansului sportiv, punând în valoare efortul, perseverența, talentul, frumusețea și multă muncă din spatele acestui sport minunat.

Cu mai bine de 25 de ani de istorie în dansul sportiv românesc, acest eveniment a arătat că România ocupă un loc important în lumea dansului sportiv. Dansatorii români se numără printre cei mai buni din lume și au adus multe premii pe podiumurile de concurs din întreaga lume.

Povestea a început în 1996, când Mirona, o susținătoare a dansului sportiv, a participat la primul ei concurs de dans sportiv la Târgu Mureș. De atunci, dansul sportiv a devenit o parte importantă a vieții românilor, iar țara noastră a devenit o prezență constantă în primele poziții ale clasamentelor mondiale.

În 2004, se organiza la Târgu-Mureș primul Campionat Național de mare amploare, apoi, în 2007 – primul Campionat Mondial de Profesioniști – IPSDC, la Reghin, iar în 2011, prima Cupă Europeană din România la Sala Polivalantă din Târgu-Mureș. Apoi la Sântana de Mureș au fost două editii a Cupei Dance Art, în 2019 si 2023. Evenimentele au atras mii de spectatori și sute de dansatori, aducând prestigiu orașului și sportului de dans sportiv din România.

Revista de dans sportiv românesc, “flashdance,” a reflectat această evoluție spectaculoasă, oferind pagini întregi dedicate acestei arte a dansului sportiv. Felicitări speciale merg către perechile de dansatori din întreaga țară, dar și către părinți, antrenori, arbitri și toți susținătorii acestui sport minunat care este și o formă de artă.

Nu în ultimul rând, organizatorii Cupei Dance Art de la Sântana, echipa Dance Art Târgu Mureș, merită felicitări pentru pasiunea și eforturile depuse în acest domeniu. Totodată, merită menționați și cei care au obținut performanțe de top în dansul sportiv, precum familia Somodi – Somodi Katalin și Marton Janos Somodi, care au adus titluri de campioni mondiali pentru România.

Mulțumiri speciale trebuie adresate și primarului Dumitru Moldovan pentru sprijinul acordat acestei frumoase discipline sportive și artistice. Dansul sportiv este un domeniu ce unifică eleganța și tehnica și care reușește să aducă bucurie în inimile a mii de oameni, arătându-le că efortul și pasiunea se pot transforma în artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare