SĂRBĂTOARE – 4 august, Ziua internațională a vinului alb

GASTRONOMIC. Ziua internațională a Vinului Alb – 4 august, este ocazia perfectă de a savura un pahar din această băutură foarte versatilă.
Vinurile albe sunt pentru aperitive grozave înainte de masă, un însoțitor potrivit pentru mâncăruri din pește sau carne albă și un acompaniament excelent pentru desert.
Vinul alb este în general considerat a fi mai ușor și mai răcoritor decât vinul roșu și este băutura alcoolică preferată de milioane de oameni din întreaga lume. Deci, fie că este un chardonnay sau un sauvignon blanc, Ziua Vinului Alb este aici și este timpul să vă relaxați și să vă răsfățați cu o băutură.
 
În epoca romană, vinul a jucat foarte mult la banchetele scumpe și era considerat un semn de prestigiu. Romanii au fost cei care au început să producă versiuni mai puțin dulci de vin alb pe măsură ce au cucerit noi teritorii în nord și au cultivat pe terenuri noi. De asemenea, romanii au fost cei care au introdus conceptul de a bea vin rece vara și vin cald iarna, o practică pe care mulți o urmează și astăzi.
 
Vinul alb a devenit în cele din urmă popular în toată Europa, ceea ce a dus la mai multe podgorii pe tot continentul. Până în secolul al XVI-lea, această popularitate se răspândise în America, viță de vie fiind plantată în Mexic, Peru, Bolivia, Argentina și Chile.
 
Șampania a fost creată în secolul al XVIII-lea, iar până în secolul al XIX-lea, a fost băutura preferată de elită. Șampania este produsă doar în provincia Champagne din Franța, o zonă care are un sol unic datorită peisajelor sale înclinate.
 
Secolul al XX-lea a văzut vița de vie introdusă în locuri noi și dezvoltări tehnologice care au schimbat procesul de vinificație în întreaga lume. Un lucru, însă, nu s-a schimbat, și aceasta este dragostea oamenilor pentru un pahar de vin alb. Originile Zilei Naționale a Vinului Alb sunt neclare, dar știm cel mai bun mod de a sărbători, și asta cu un pahar de “ce trebuie”!
 
Noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare