SĂRBĂTORI ȘI BANI – În 6 decembrie, în Tîrgu Mureș se oficializează startul sărbătorilor de iarnă

0
456

BRAD ȘI CONCERTE. În 6 decembrie, se oficializează startul sărbătorilor de iarnă în Tîrgu Mureș, prin aprinderea luminilor decorative pe bradul orașului – în acest an, un molid înalt de aproximativ 25 de metri, donat municipalității de compania de apă-canal (în aveau chiar în curtea sediului) și montat la locul tradițional, în Piața Trandafirilor.

 

Până la Moș Nicolae, însă, e timp berechet pentru împodobirea molidului cu globuri și lumini și de… petrecut. Pentru că în decembrie, filonul de bani publici dirijați spre concerte “gratuite” oferite tîrgumureșenilor are rezerve nebănuite, părând imposibil de secat (vă reamintesc, în primele 10 luni ale acestui an, doar pentru plata prestațiilor artiștilor s-au plătit 720.000 de euro – adică 3.364.573 lei).

 

Practic, în toată luna decembrie, în urbe, manifestările mai mult sau mai puțin artistice se vor desfășura sub denumirea „Sărbători de Iarnă, Revelion în Stradă”. Cep la distracție „gratuită”! De fapt, nu e tocmai corectă expresia, pentru că niciodată n-a fost pus cep-ul, sifonarea banilor publici spre aceste activități „culturale” fiind în Tîrgu Mureș permanentizată. Cât de gratuit ne distrăm, v-am spus: în medie, 72.000 de euro pe lună, adică 2.400 de euro pe zi. În fiecare zi…

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ