Sărbătorile legale în România în 2023

ZILE LIBERE 2023. În 2023, în România sunt 15 sărbători legale și, spre deosebire de anul acesta, majoritatea cad în timpul săptămânii. Iar acest lucru înseamnă că angajații se vor putea bucura de mai mult timp liber fără a-și folosi zilele de concediu anual.

Primele sărbători legale sunt 1 și 2 ianuarie, ceea ce înseamnă că majoritatea angajaților se întorc la serviciu pe 3 ianuarie (marți). Apoi, mai târziu, în aceeași lună, 24 ianuarie (marți) este, de asemenea, zi liberă, deoarece România sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române.

În continuare, angajații din România vor beneficia de zile libere pe 14 aprilie (vineri) – Vinerea Mare, și pe 16-17 aprilie (duminică și luni) – prima și a doua zi de Paște ortodox.

1 mai (luni) – Ziua Muncii și 1 iunie (joi) – Ziua Copilului sunt, de asemenea, sărbători legale în România. Tot în luna iunie, zile libere vor fi 4-5 iunie (duminică și luni) – prima și a doua zi de Rusalii.

Apoi, va mai fi încă una publică în timpul verii – 15 august (marți) – Adormirea Maicii Domnului.

Următoarele sărbători legale din calendarul 2023 sunt 30 noiembrie (joi) – Sfântul Andrei, 1 decembrie (vineri) – Ziua Națională a României și 25-26 decembrie (luni și marți) – prima și a doua zi de Crăciun.

Numărul zilelor libere în România ar putea crește la 17 dacă Parlamentul va adopta un proiect de lege prin care 6 și 7 ianuarie (Epifania și Sfântul Ioan) vor fi zile nelucrătoare. Potrivit Stirileprotv.ro, proiectul de lege ar urma să fie adoptat în următoarea sesiune parlamentară. Dacă va fi promulgat de președinte, aceste zile libere vor fi adăugate începând cu 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare