Șase boxeri români în cursa pentru Paris 2024: speranțe mari la turneul Preolimpic din Bangkok

BOX. În perioada 24 mai – 2 iunie, șase boxeri români, doi băieți și patru fete, vor lupta în Bangkok, Thailanda, la ultimul turneu preolimpic pentru a obține biletele mult râvnite către Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, are mari speranțe că cel puțin doi dintre acești sportivi vor reuși să se califice.

Mari speranțe și așteptări
“Eu mi-aș dori din toată inima ca toată lumea să se califice, pentru că toți au potențial. Toți au muncit și vorbim aici de Robert Jitaru și de Andrei Arădoaie, la băieți, și de Claudia Nechita, în primul rând, la fete,” a declarat Vasile Cîtea pentru AGERPRES. “Clar, avem așteptări mari de la ea să-și facă norma și să-și îndeplinească obiectivul și visul în același timp de a merge și la Paris.”

În opinia președintelui Federației, deși celelalte fete sunt mai tinere, ele au capacitatea de a face o figură frumoasă și speră că cel puțin două calificări vor fi obținute, una la băieți și una la fete.

Echipa României
Băieți:

Robert Jitaru (cat. 63,5 kg)
Paul Andrei Arădoaie (cat. 80 kg)
Antrenați de Dumitru Dorobanțu și Valentin Vrânceanu, Jitaru și Arădoaie vor lupta pentru calificare în categoriile lor respective.

Fete:

Mihaela Bădescu (cat. 50 kg)
Claudia Nechita (cat. 57 kg)
Loredana Marin (cat. 60 kg)
Andra Sebe (cat. 66 kg)
Antrenate de Adrian și Mihaela Lăcătuș, aceste pugiliste sunt pregătite să-și demonstreze valoarea în ring.

Provocări și cerințe
Pentru a obține calificarea olimpică, fiecare boxer are obiective specifice:

Jitaru trebuie să obțină locul cinci.
Arădoaie, Bădescu, Nechita, și Sebe trebuie să ajungă în semifinale.
Marin trebuie să obțină locul trei.
Dacă Jitaru ajunge în sferturi, va trebui să lupte în două meciuri suplimentare pentru locul cinci. La fel, Marin, dacă ajunge în semifinale, va avea un meci suplimentar pentru locul trei.

Absențe și calificări anterioare
Față de primul turneu preolimpic de la Busto Arsizio, Italia, în luna martie, Cosmin Gîrleanu și Marcel Nistreanu nu mai fac parte din lotul olimpic.

Singura sportivă româncă deja calificată la Jocurile Olimpice de la Paris este Lăcrămioara Perijoc, medaliată cu argint la Europenele de la Belgrad din acest an. Deși nu va concura la Bangkok, Perijoc este prezentă pentru a sprijini echipa.

O competiție fără capi de serie
Ultimul turneu de calificare reunește peste 600 de pugiliști din 133 de națiuni, plus echipa refugiaților, care vor lupta pentru 23 de bilete în turneul feminin și 28 în cel masculin. Turneul olimpic de box va include 13 categorii, șapte la masculin și șase la feminin, reunind un total de 248 de pugiliști.

Cu toate privirile îndreptate către Bangkok, echipa României are o sarcină dificilă, dar plină de speranță. Eforturile și dedicarea boxerilor români sunt remarcabile, iar așteptările sunt mari. Succesul lor va depinde nu doar de pregătirea fizică, ci și de tragerile la sorți și de abilitatea lor de a performa sub presiune. Rămâne de văzut cine va reuși să obțină mult doritele bilete pentru Paris 2024, dar un lucru este sigur: fiecare pugilist va da tot ce are mai bun în ring.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare