Satul uluitor din România – Fântâna Mare, locul unde tradiția și cultura turcă înfrumusețează istoria

CURIOZITĂȚI. În inima Dobrogei, la doar 70 de kilometri de Constanța, se află un sat cu totul aparte în peisajul românesc. Fântâna Mare, cunoscut și sub numele de Bâșpinar sau Bașpunar, este unic prin faptul că toți locuitorii săi sunt de origine turcă. Aici, poți experimenta nu doar o atmosferă autentică, ci și cea mai bună cafea din regiune, îmbinând gustul cu o istorie fascinantă.

Fântâna Mare este mai mult decât un simplu sat – este o fereastră către trecutul îndepărtat și cultura turcă tradițională. Deși inițial s-a planificat transformarea acestuia într-un muzeu în aer liber, satul continuă să fie o bijuterie în țesătura istoriei României.

Peste 500 de locuitori trăiesc în cele peste 120 de gospodării din Fântâna Mare, respectând tradițiile și stilul de viață autentic. Turiștii sunt încântați de atmosfera pitorească și de magazinele autentice, unde se pot bucura de rahat turcesc și de cafea preparată cu migală, folosind tehnici tradiționale, cum ar fi prepararea la nisip.

Chiar și celebrități românești, precum actrița Aylin Cadîr, își amintesc cu drag copilăria petrecută în acest sat fermecător. Libertatea și spiritul aventuros al copilăriei rămân amintiri vii pentru cei care au crescut printre dealurile și străzile înguste ale Fântânei Mari.

Indiferent dacă ești în căutarea unei experiențe autentice sau a unei călătorii în trecut, Fântâna Mare oferă oportunitatea de a descoperi farmecul unei culturi vibrante și istoria sa bogată, totul savurat cu o ceașcă de cafea delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare