Péter Ferenc și Magyary Előd

SCANDAL INTERN – Péter Ferenc, liderul UDMR Mureș, cere sancționarea lui Magyary Előd, liderul facțiunii UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș

UDMR. Magyary Előd, liderul facțiunii UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș, un personaj politic extrem de apropiat de „cuplul de aur fals” al administrației publice locale Dorin Florea & Claudiu Sergiu Maior, a devenit ținta internă a președintelui UDMR Mureș, Péter Ferenc (acesta este și președintele Consiliului Județean Mureș).

 

După cartonașul roșu arătat de liderul formațiunii județene viceprimarului municipiului rșeedință de județ Makkai Grigore, veteranul din administrația publică locală fiind nevoit să ramburseze banii publici primiți sub formă de diurnă și agonisiți cu greu din urma excursiei în Coreea de Sud în căutarea păcii planetare, este pentru a doua oară în ultimul timp când Péter sancționează public ceea ce consideră derapaje ale facțiunii din UDMR Târgu Mureș.

 

Practic, Péter Ferenc, i-a comunicat public lui Magyary Előd (vajnic colaborator al administrației locale târgumureșene) că pactizarea udemeriștilor târgumureșeni cu proiectele primarului Florea de a edifica o parcare subterană în Piața Trandafirilor (despre care îndrăznesc un pronostic: nu se poate construi decât încălcând legea patrimoniului) și de a aproba creditul uriaș care va îndatora orașul îi va atrage punerea în discuție în următoarea ședință a Consiliului Permanent Teritorial UDMR Mureș.

 

Péter susține, în mare, ceea ce a sancționat recent și PNL Mureș cu excluderea a cinci din cei șase liberali din Consiliul Local Târgu Mureș: că Magyary și consilierii târgumureșeni au votat proiectele de capul lor, fără un acord al filialei județene, conform regulamentelor interne. Mai mult, Péter susține că Magyary, care a declarat că ei au votat proiectele în urma unor negocieri prin care ar fi obținut favoruri pentru comunitatea maghiară este inadmisibil și fără precedent, “o depășire gravă a prerogativelor”.

 

Până acum, sinteza reacției publice a celor din facțiunea condusă de Magyary este că ei au cerut Consiliului Permanent Teritorial UDMR Mureș să fie analizate proiectele, dar că a trecut prea mult timp (două luni) și, în consecință, ei au zis să n-o mai lungească, deci și-au arogat dreptul de a vota pentru.

 

OK, conflictul dintre organizația județeană și cea municipală a exacerbat, ajungând la nivelul conducerii UDMR la nivel național unde soluțiile sunt, de regulă, radicale. Urmărim conflictul deschis pentru a-i ține informați asupra acestuia pe cei interesați.

 

Cătălin VISCHI

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare