SCENARIU – Elegia plăcuțelor: deputatul Pașcan susține că prefectul Goga a fost destituit pentru că s-a opus montării plăcuţelor stradale bilingve

0
200
Lucian Goga și Marius Pașcan

VERDICT. Deputatul Marius Pașcan, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară, susține într-un comunicat public că Lucian Goga, care „şi-a exercitat funcţia într-un mod onorabil, făcându-şi datoria cu bună credinţă”, ar fi fost destituit din funcția de prefect al judeţului Mureş la presiunea UDMR.

 

În scenariul prezentat de Pașcan, care a ocupat locul lăsat liber în Mureș de pe eșicherul politic naționalist, Guvernul PSD&ALDE, la presiunea “evidentă” a UDMR, l-a demis pe Goga „tocmai pentru că respectă legea, mai mult, notificările sale şi sesizarea instanţei de contencios administrativ ajung să fie validate chiar prin actul de justiţie”, făcând trimitere la sesizarea instanţei de contencios administrativ în privința legalității montării plăcuțelor bilingve în Tîrgu Mureș – instanța a stabilit că demersul încalcă legea.

 

Pe ce se bazează scenariul lui Pașcan? Pe Buletinul informativ în limba engleză al Serviciului de Asistenţă Juridică pentru Minorităţi “Miko Imre” din cadrul UDMR (Covasna), niște „subminatori ai statului român”. Acolo e dovada, în ediția “de la finele lunii iulie a.c.”. În acest „celebru” hebdomadar “sunt evocate cât se poate de explicit motivele care au condus la destituirea prefectului de Mureş”, susține Pașcan.

 

În consecință, “se confirmă oficial că UDMR s-a aflat, de fapt, în spatele promovării Legii Codului administrativ “care ar permite montarea plăcuţelor bilingve, precum şi alte drepturi fundamentale pentru comunitatea maghiară din România”, conform celor consemnate prin Buletinul informativ al UDMR”. Bine, asta o știam toți. Noutăți? Cine va fi noul prefect?, de ce nu insistă parlamentarii mureșeni pentru desemnarea unui prefect (de la sfârșitul lunii aprilie, așadar de trei luni, Prefectura este condusă de un interimar, prin dispensă – de subprefectul Nagy Zsigmond, “susţinut de UDMR”, cum zice Pașcan.

 

Cât despre Codul administrativ ticluit de „băbăeții” de la PSD&ALDE&UDMR, mai bine să nu ne inflamăm anticipat, măcar pentru că a fost contestat la Curtea Constituțională. Să așteptăm verdictul, că nu-i campanie electorală.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ