Schimbare majoră în eliberarea pașapoartelor românești – mai multă flexibilitate pentru solicitanți

PAȘAPORT. Începând din anul 2024, cetățenii români care aplică pentru un pașaport simplu electronic vor putea beneficia de o nouă facilitate care le va ușura semnificativ procesul. Guvernul României propune o modificare legislativă esențială prin care pașaportul va putea fi expediat prin poștă la orice adresă indicată de solicitant, nu doar la adresa de domiciliu înregistrată. Această schimbare vine ca un răspuns la nevoia de flexibilitate a cetățenilor, aducând multiple avantaje pentru aceștia.

În prezent, pașaportul simplu electronic poate fi trimis doar la adresa de domiciliu sau reședință a titularului, ceea ce poate crea dificultăți pentru cei care nu locuiesc la adresa de domiciliu sau se află temporar în alte locuri, cum ar fi în străinătate sau în alte orașe pentru motive de muncă sau studii. Noua reglementare propusă va permite expedierea pașaportului la orice adresă specificată în cererea de eliberare, fără a mai fi necesară corespondența cu cea din cartea de identitate.

Această modificare aduce confort crescut pentru solicitanti, eliminând necesitatea unor deplasări suplimentare pentru ridicarea documentului. În plus, pentru românii care trăiesc în afara țării, posibilitatea de a primi pașaportul direct la adresa de rezidență din străinătate este o facilitate binevenită, eliminând astfel necesitatea unor deplasări costisitoare și timp consumatoare.

Prin această schimbare, Guvernul României își propune să simplifice și să eficientizeze procedurile administrative, reducând totodată și timpul de așteptare asociat procesului de eliberare a pașapoartelor. Aceste modificări sunt în acord cu tendințele globale de digitalizare și îmbunătățire a serviciilor publice, facilitând accesul cetățenilor la documentele necesare pentru călătorii internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare