SCHIMBARE – Noul președinte al PSD Reghin, Ovidiu Marian: Maria Precup a demisionat din funcția de conducere a filialei municipale

0
2163
Ovidiu Mihai Marian, Maria Precup

PSD REGHIN. Ovidiu Mihai Marian (43 de ani) este noul președinte al PSD Reghin, după ce fosta președinte (și fosta primar al municipiului), Maria Precup, și-a înregistrat demisia din funcția de conducere a filialei municipale Reghin. Precup și-a anunțat demisia din funcția politică luni, 2 octombrie, în ședința Biroului Municipal al PSD Reghin, precizând că “au fost 16 ani în care a simțit că face parte din cea mai bună echipă”.

 

Demisia lui Precup vine la scurt timp de la demisia impusă de Centru a președintelui PSD Mureș, omul de afaceri din Reghin Vasile Ghiorghe Gliga. Spre deosebire de Gliga, cel care a propulsat-o pe Precup în partid și în funcția administrativă (a fost timp de 8 ani primar al municipiului Reghin, ăn perioada 2012-2020) și care și-a negociat cu Ciolacu retragerea sa de la conducerea PSD după ce s-a asigurat că funcția îi revine fiicei sale, Dumitrița Gliga, care a primit bonus și locul 1 pe lista PSD Mureș pentru Camera Deputaților (loc 100% eligibil, tradus printr-un mandat de 4 ani de deputat, cu toate avantajele care decurg din acesta), Precup nu a lăsat pe nimeni în locul ei.

 

S-a retras spunând că “după 16 ani, e momentul ca altcineva să fie responsabil ca planurile noastre pentru viitor să devină realitate”. În consecință, la conducerea filialei Reghin a PSD, conform statutului, a fost numit președinte (cu titlu interimar, până la organizarea alegerilor interne) prim-vicepreședintele Ovidiu Mihai Marian (în timpul campaniei electorale locale, Marian semna documentele partidului cu titulatura funcției de “președinte executiv”).

 

În decembrie 2015, după ce primarul Precup a fost pus sub control judiciar și a fost înlocuită în funcție, cu titlu interimar, de viceprimarul Márk Endre Dezső, postul de viceprimar interimar a fost preluat (în urma deciziei “la limită”, cu 1 vot diferență, a consilierilor locali) de Marian. Marian este consilier local din anul 2008 (este la al 4-lea mandat) și deține firma Oviscons.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ