Ovidiu Mihai Marian, Maria Precup

SCHIMBARE – Noul președinte al PSD Reghin, Ovidiu Marian: Maria Precup a demisionat din funcția de conducere a filialei municipale

PSD REGHIN. Ovidiu Mihai Marian (43 de ani) este noul președinte al PSD Reghin, după ce fosta președinte (și fosta primar al municipiului), Maria Precup, și-a înregistrat demisia din funcția de conducere a filialei municipale Reghin. Precup și-a anunțat demisia din funcția politică luni, 2 octombrie, în ședința Biroului Municipal al PSD Reghin, precizând că “au fost 16 ani în care a simțit că face parte din cea mai bună echipă”.

 

Demisia lui Precup vine la scurt timp de la demisia impusă de Centru a președintelui PSD Mureș, omul de afaceri din Reghin Vasile Ghiorghe Gliga. Spre deosebire de Gliga, cel care a propulsat-o pe Precup în partid și în funcția administrativă (a fost timp de 8 ani primar al municipiului Reghin, ăn perioada 2012-2020) și care și-a negociat cu Ciolacu retragerea sa de la conducerea PSD după ce s-a asigurat că funcția îi revine fiicei sale, Dumitrița Gliga, care a primit bonus și locul 1 pe lista PSD Mureș pentru Camera Deputaților (loc 100% eligibil, tradus printr-un mandat de 4 ani de deputat, cu toate avantajele care decurg din acesta), Precup nu a lăsat pe nimeni în locul ei.

 

S-a retras spunând că “după 16 ani, e momentul ca altcineva să fie responsabil ca planurile noastre pentru viitor să devină realitate”. În consecință, la conducerea filialei Reghin a PSD, conform statutului, a fost numit președinte (cu titlu interimar, până la organizarea alegerilor interne) prim-vicepreședintele Ovidiu Mihai Marian (în timpul campaniei electorale locale, Marian semna documentele partidului cu titulatura funcției de “președinte executiv”).

 

În decembrie 2015, după ce primarul Precup a fost pus sub control judiciar și a fost înlocuită în funcție, cu titlu interimar, de viceprimarul Márk Endre Dezső, postul de viceprimar interimar a fost preluat (în urma deciziei “la limită”, cu 1 vot diferență, a consilierilor locali) de Marian. Marian este consilier local din anul 2008 (este la al 4-lea mandat) și deține firma Oviscons.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare