Radu Vancu

TÂRGU MUREȘ – Prozatorul și poetul Radu Vancu, curs on-line de literatură pentru elevii Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”

SCRIITORI LA ȘCOALĂ. Marți, 10 noiembrie, între orele 8.00 și 11.00, prozatorul și poetul Radu Vancu va susține un curs on-line de literatură pentru elevii din trei clase ale Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”. Radu Vancu va vorbi despre literatură, creație și lectură (pentru elevii profesoarei Raluca Marian), în cadrul proiectului Scriitori la școală 2020, inițiat și derulat de Asociația Podium.

 

Radu Vancu (născut pe 13 iulie 1978 la Sibiu) este poet, prozator și critic literar. În prezent este profesor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și este președintele clubului de scriitori PEN România. A tradus în română din poezia lui Ezra Pound, William Butler Yeats şi John Berryman.

 

A publicat numeroase volume de poezii, dintre care amintim  Monstrul fericit (2009); Sebastian în vis (2010); Frânghia înflorită (2012); 4 A.M. Cantosuri domestice (2015), Psalmi (2019), un roman intitulat Transparența (2018) și câteva volume de eseuri, precum Mircea Ivănescu: Poezia discreţiei absolute, Vinea (2007); Eminescu: Trei eseuri (2011); România vertebrată (2016). Câteva dintre poemele lui au fost traduse în engleză, germană, franceză, suedeză, spaniolă, italiană, flamandă, bulgară, sârbă, maghiară, turcă, greacă și rusă.

 

Proiectul Scriitori la școală 2020 i-a avut invitați în perioada septembrie-noiembrie pe scriitorii György Dragomán, Szabó T. Anna, Hristina Doroftei, Radu Țuculescu, Szabó Róbert Csaba, Márton Evelin și Ioana Nicolaie care au susținut, online, ore de literatură română și maghiară pentru elevi din 6 licee din Târgu Mureș și pentru elevi ai unui liceu din Oradea.

 

Asociația Podium

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare