Schimbări majore în obținerea permisului auto: Restricții pentru șoferii tineri și examene mai dificile

AUTO. O veste importantă pentru cei aflați în procesul de a obține permisul de conducere sau pentru proaspeții posesori de permis: schimbări semnificative sunt propuse în privința condițiilor de obținere a permisului auto, cu impact major asupra șoferilor tineri și a celor aflați la început de drum. Aceste modificări vin ca urmare a preocupării crescute legate de numărul mare de accidente în care sunt implicați șoferii tineri.

Propunerea în discuție are în vedere persoanele cu vârsta sub 21 de ani sau cei cu mai puțin de un an de experiență în conducere. Conform noilor reglementări, aceștia nu vor mai avea permisiunea de a conduce autoturisme care depășesc 100 de cai putere sau 75 de kilowați în cazul mașinilor electrice.

Modificările nu se opresc aici, ci vizează și procesul de obținere a permisului, care va deveni mai dificil și mai costisitor. Numărul de ore obligatorii de pregătire va fi majorat de la 30 la 45, o schimbare care inevitabil se va reflecta în creșterea tarifelor asociate. Propunerea a fost semnată de 20 de deputați și senatori UDMR și are ca scop principal reducerea numărului de accidente, cu accent pe zonele urbane aglomerate unde traficul este constant intens.

Aceste ajustări vin ca răspuns la nevoia de a îmbunătăți siguranța rutieră, având în vedere preocupările legate de comportamentul șoferilor tineri și riscul crescut de accidente asociate acestui segment de populație. Este de așteptat ca aceste măsuri să genereze dezbateri și să fie supuse analizei detaliate înainte de a deveni efective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare