Școala de toamnă „UMFSTogether”

UMFST. Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a derulat, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023, Școala de toamnă „UMFSTogether”, activitate realizată în cadrul proiectul FDI „Importanța noilor tehnologii în vederea susținerii incluziunii sociale a studenților în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” – INCLUD-ED”, cu focus pe creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior.

În cadrul acestei școli de toamnă au fost realizate workshop-uri tematice la care au participat 100 de elevi de la următoarele licee: Liceul Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș, Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” din Târgu Mureș și Liceul Tehnologic din Iernut, precum și studenți voluntari ai UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.

Elevii au primit premii pe baza activităților desfășurate în cadrul următoarelor workshop-uri:
Prezentarea și demonstrarea conceptului inovator de nutriție Feed your Brain în cadrul unei prelegeri urmate de un workshop susținut de Daciana Sabău, fondator concept Feed your Brain.
„Educatie financiara si antreprenoriat”, un workshop susținut de Constantin Ercean de la Agenția de Turism True Travel.
Workshop tematic „Traducerea ca life-style. La ce îmi prinde bine să știu o limbă straină“, în care elevii de liceu au fost instruiți de către studenții voluntari să lucreze cu softurile de traducere. Invitat: Petru Luncan, traducător și interpret freelance.

„Comunică-ți ușor emoțiile și coerența inimii prin ritm și muzică”, workshop susținut de trainerul acreditat HeartMath, Sabin Mureșan.
Workshop susținut de prof. univ. dr. Monica Tarcea cu titlul „Alimente sănătoase pentru un corp sănătos”.
O prezentare realizată de către studenții voluntari SMURD cu privire la implicațiile profesiei de medic de medicină de urgență.

„Istoria se face altfel la UMFST: animale fantastice și unde le poți găsi”. Invitat: conf. univ. dr. Georgeta Fodor. Workshop-ul a fost urmat de activități tematice.
Prezentarea imprimantei 3D și a proiectelor pe care le-au realizat studenții cu ajutorul acesteia. Invitat: conf. univ. dr. Bogdan Bucur.

În cadrul Școlii de toamnă a avut loc și conferința cu tema: „Educație echitabilă într-o lume diversă”. După ce elevilor li s-au prezentat noțiuni legate de educație, de egalitatea de șanse și diversitatea domeniilor în care pot activa ca viitori angajați, aceștia au lucrat în echipe și au realizat proiecte pe baza cărora au fost premiați.

Echipa de implementare a proiectului a fost formată din următoarele cadre didactice:
lect. univ. dr. Andreea Ban, director proiect, conf. univ. dr. Arina Modrea, conf. univ. dr. Bianca Han, conf. univ. dr. Dana Rus, conf. univ. dr. Georgeta Fodor, lect. univ. dr. Nicoleta Marcu, lect. univ. dr. Kutasi Réka și lect. univ. dr. Adrian Năznean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare