Școlile din opt județe închise din cauza vremii nefavorabile

SITUAȚII DE URGENȚĂ. Marți, 9 ianuarie, cursurile vor fi suspendate în toate unitățile de învățământ din județul Iași, iar în mai multe școli din Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Galați, Neamț și Suceava, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, care a primit informații de la inspectoratele școlare județene.

În detaliu, activitatea cu prezență fizică este suspendată în următoarele localități:

Bacău – 3 unități de învățământ
Botoșani – 4 unități de învățământ
Brăila – 6 unități de învățământ
Buzău – 2 unități de învățământ
Galați – 7 unități de învățământ
Iași – toate unitățile de învățământ
Neamț – 6 unități de învățământ
Suceava – 1 unitate de învățământ
Prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru, a explicat că decizia de a suspenda cursurile a fost luată pentru garantarea siguranței cetățenilor, având în vedere problemele semnificative înregistrate în mediul urban și pe drumurile din județ. Meteorologii au anunțat că ninsorile vor continua, iar temperaturile vor scădea și mai mult, preconizându-se o perioadă geroasă.

Bogdan Cojocaru a subliniat că, în colaborare cu reprezentanții sindicatelor din învățământ, s-a confirmat că zăpada și viscolul au creat dificultăți semnificative, afectând atât personalul didactic, cât și persoanele care fac naveta.

Traficul în județele afectate a fost grav afectat, iar echipele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru evacuarea persoanelor blocate în autoturisme înzăpezite, deblocarea vehiculelor și îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Până în prezent, circulația este închisă pe mai multe tronsoane de drumuri naționale și județene.

În contextul vremii nefavorabile, autoritățile au emis și avertizări cod galben pentru polei, ninsori moderate cantitativ și viscol în 14 județe, iar restul țării se află sub incidența unei informări meteorologice de ger până joi, 11 ianuarie.

În aceste condiții, siguranța cetățenilor rămâne prioritară, iar recuperarea orelor de școală va fi stabilită la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare