Elise Wilk (Foto: Alina Andrei)

SCRIITOR LA ȘCOALĂ – Elise Wilk, „cea mai puțin singură dintre scriitori”, se întâlnește cu elevii Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș

LITERATURĂ. Joi, 28 februarie, de la ora 10, Elise Wilk, dramaturg, va susține trei ore de literatură română contemporană pentru elevii Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș, în cadrul unui proiect al Asociației Podium, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Wilk este cea de-a treia autoare care participă la întâlniri cu liceeni, după Gabriela Feceoru și Demény Péter – conform proiectului, în perioada februarie-mai, 10 scriitori se vor întâlni cu elevi din șase licee din Târgu Mureș și vor preda literatură contemporană.

 

Cine este Elise Wilk

 

Elise Wilk (37 de ani), considerată una dintre cele mai influente voci ale dramaturgiei române contemporane, s-a născut în Braşov. A absolvit Facultatea de Jurnalism (Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca). Are un masterat în literatură şi comunicare (Universitatea Transilvania Braşov) şi unul în scriere dramatică (Universitatea de Arte din Târgu Mureş). În prezent, este doctorandă la Universitatea de Arte din Târgu Mureș cu o teză despre teatrul pentru publicul tânăr.

 

În 2008 s-a numărat printre câştigătorii concursului dramAcum5 cu primul ei text de teatru, „S-a întâmplat într-o joi”. Textele ei au fost montate în teatre din țară şi din străinătate, fiind traduse până acum în 10 limbi. Revista Forbes România a nominalizat-o printre tinerii trendsetteri ai anului 2014, iar în 2018, “Decât o Revistă” a inclus-o în lista celor 100 de oameni care vor defini România de mâine. În 2017, într-un interviu pentru Yorick, Wilk a definit dramaturgul ca fiind “cel mai puțin singur dintre scriitori”.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare