SCRIITOR LA ȘCOALĂ – Poetul Alex Văsieș se întâlnește cu elevii Liceului Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș

0
218
Alex Văsieș (foto: Anda Roșu)

LITERATURĂ. Marți, 16 aprilie 2019, poetul Alex Văsieș se va întâlni cu elevi Liceului Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș în timpul orelor de limba și literatura română. Văsieș este al șaptelea din cei 10 poeți și romancieri invitați, în perioada februarie-mai, în cadrul programului „Scriitori la școală”, program al asociației Podium.

 

Născut în 1993, în Bistrița, Alex Văsieș e poet și traducător, doctorand al Facultății de Litere – Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A debutat în revista „Poesis Internațional” în decembrie 2010, poeziișe sale fiind publicate în revistele „Steaua”, „Tribuna”, „Echinox”, „Familia”, „Hyperion”, „Zona Nouă” și „Poesis”. A publicat trei volume de poezii: „Lovitura de Cap” – 2012; „Instalația” – 2016 și „Oana Văsieș” – 2016.

 

Este unul dintre cei mai apreciați tineri poeți. În 2013, a primit Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Cluj, iar în 2017 Premiul „Tânărul poet al anului 2016” în cadrul Galei Tinerilor Scriitori. De asemenea, a fost nominalizat pentru Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu Opera Prima – 2013, și la Premiile Revistei Observator Cultural – 2017.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ