Alex Văsieș (foto: Anda Roșu)

SCRIITOR LA ȘCOALĂ – Poetul Alex Văsieș se întâlnește cu elevii Liceului Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș

LITERATURĂ. Marți, 16 aprilie 2019, poetul Alex Văsieș se va întâlni cu elevi Liceului Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș în timpul orelor de limba și literatura română. Văsieș este al șaptelea din cei 10 poeți și romancieri invitați, în perioada februarie-mai, în cadrul programului „Scriitori la școală”, program al asociației Podium.

 

Născut în 1993, în Bistrița, Alex Văsieș e poet și traducător, doctorand al Facultății de Litere – Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A debutat în revista „Poesis Internațional” în decembrie 2010, poeziișe sale fiind publicate în revistele „Steaua”, „Tribuna”, „Echinox”, „Familia”, „Hyperion”, „Zona Nouă” și „Poesis”. A publicat trei volume de poezii: „Lovitura de Cap” – 2012; „Instalația” – 2016 și „Oana Văsieș” – 2016.

 

Este unul dintre cei mai apreciați tineri poeți. În 2013, a primit Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Cluj, iar în 2017 Premiul „Tânărul poet al anului 2016” în cadrul Galei Tinerilor Scriitori. De asemenea, a fost nominalizat pentru Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu Opera Prima – 2013, și la Premiile Revistei Observator Cultural – 2017.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare