SCRIITORI LA ȘCOALĂ – În acest an, 600 de elevi de la 7 licee din Târgu Mureș se vor întâlni în timpul orelor de literatură cu scriitori, poeți sau dramaturgi

0
159

PROFESORI ÎN LITERATURĂ. În perioada septembrie-noiembrie 2021, 8 scriitori se vor întâlni, în timpul orelor de literatură română sau maghiară, cu aproximativ 600 de elevi de la 7 licee din Târgu Mureș, în cea de-a patra ediție a proiectului Scriitori la școală, al Asociației Podium.

 

Cei 8 scriitori (Ioana Pârvulescu, Simon Márton, Dan Coman, Láng Zsolt, Alina Nelega, Robert Gabriel Elekes, György Alida și Horia Marchean) vor susține ore de literatură pentru elevi de la: Liceul Vocațional de Arte, Colegiul Național „Unirea”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Teologic Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc”, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” și de la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”.

 

Fiecare scriitor se va întâlni cu elevi din cel puțin trei clase ale unui liceu, în timpul orelor de română sau maghiară. Datele exacte vor fi alese împreună cu cadrele didactice, ținând cont și de programul invitaților, după ce se vor stabili orarele în unitățile de învățământ partenere.

 

În cadrul primelor trei ediții ale proiectului, Asociația Podium, cu ajutorul a peste 20 de profesoare și profesori, a organizat întâlniri cu 23 de scriitori și scriitoare la care au participat peste 1.600 de elevi.

 

Proiectul Scriitori la școală este cofinanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș, în urma concursului pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale, cu suma de 26.309 lei. Sponsorul principal al ediției din 2021 este compania Reea.

 

„Salutăm faptul că discuțiile care au avut loc în prima parte a anului între reprezentanții ONG-urilor cu activitate culturală, reprezentanți ai primăriei și consilieri locali s-au concretizat prin îmbunătățirea considerabilă a grilei de evaluare a proiectelor. Totuși, ținem să precizăm câteva lucruri, mai ales pentru oamenii care nu sunt familiarizați cu organizarea de proiecte cofinanțate de autoritățile locale.

 

În primul rând, cofinanțarea câștigată nu presupune faptul că organizatorul are automat acces la fondurile respective. Se acordă un avans de 30%, apoi, după ce finalizăm toate activitățile și depunem un dosar prin care demonstrăm acest lucru, inclusiv faptul că am efectuat toate plățile – conform bugetului proiectului, vom putea solicita decontarea cheltuielilor în limita sumei stabilite în urma concursului.

 

De aceea, apreciem în mod deosebit sprijinul pe care îl primim din partea sponsorilor. Nu doar pentru că ne ajută să acoperim contribuția proprie, obligatorie în bugetarea oricărui proiect, dar și pentru că, până la decont, trebuie să acoperim integral necesitățile proiectului.

 

De asemenea, aprecierea noastră se îndreaptă și către cadrele didactice, partenerii cei mai importanți ai Podium în desfășurarea Scriitori la școală.” – Echipa Scriitori la școală – 2021.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ