Márton Evelin

SCRIITORI LA ȘCOALĂ – Márton Evelin, curs on-line de literatură maghiară pentru elevi ai Liceului Teologic Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc”

PROIECT. Marți, 27 octombrie, și joi, 29 octombrie, prozatoarea Márton Evelin va susține cursuri on-line de literatură maghiară contemporană pentru elevii Liceului Teologic Romano-Catolic „II. Rákóczi Ferenc”, cu sprjinul profesoarei Brandner Emőke, în cadrul proiectului Scriitori la școală 2020.

 

Márton Evelin (născută pe 5 martie 1980 la Cluj-Napoca) este membră a Uniunii Scriitorilor din România, distinsă cu Premiul de excelenţă „Látó“ (2010), Premiul „Csíki László“ (2016) și Premiul pentru Artă Contemporană Maghiară din Transilvania (2017). A studiat Istoria Artei la Universitatea „Babeș-Bolyai”. A scris două volume de proză scurtă – Bonjour Leibowitz (2008) și Macskaméz (Mâzgă, 2011) – și romanele Inimă de hârtie (Papírszív, 2012) și Nopțile salamandrelor (Szalamandrák Éjszakái, 2015 – a fost publicat și în limba română, de editura Curtea Veche Publishing, în traducerea lui Kocsis Francisco).

 

În perioada septembrie-noiembrie, Proiectul Scriitori la școală 2020 îi va avea invitați pe scriitorii György Dragomán, Szabó T. Anna, Hristina Doroftei, Radu Țuculescu, Szabó Róbert Csaba, Márton Evelin, Ioana Nicolaie și Radu Vancu, care vor susține, on-line, ore de literatură română și maghiară contemporană. Până în prezent, de proiectul inițiat și derulat de Asociația Podium au beneficiat aproximativ 1.000 de elevi și 24 de cadre didactice din 7 licee târgumureșene.

 

* Foto: Toro Attila/design@digital-studio.ro

 

Asociația Podium

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare