SCRIITORI LA ȘCOALĂ – Szabó Róbert Csaba, curs on-line de literatură maghiară contemporană pentru elevi ai Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai”

0
165
Szabó Róbert Csaba

PROIECT. Vineri, 23 octombrie, prozatorul și dramaturgul Szabó Róbert Csaba va susține ore de literatură maghiară contemporană on-line pentru elevi ai Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai”, cu sprjinul profesoarei Simon Erika, în cadrul proiectului Scriitori la școală 2020.

 

Szabó Róbert Csaba (născut pe 26 aprilie 1981, la Boghiș) este un prozator și dramaturg din Târgu Mureș, absolvent al Facultății de Litere a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca. Este editor la revista literară Látó și profesor de scriere de scenariu la Universitatea de Arte din Târgu Mureș. A publicat volumele de proză scurtă „Înmormântare seara la zece” (Temetés este tízkor, 2011), „Dacia Neagră – Povești de groază din Transilvania” (Fekete Dacia – Erdélyi rémtörténetek, 2012), romanul „Schimbătorii trupului” (Alakváltók, 2016) și romanul de basm „Buni Oare și căutătorii de aur” (Vajon Nagyi és az aranyásók, 2017).

 

După două ediții și 15 autori români și maghiari invitați în licee din Târgu Mureș, proiectul Scriitori la școală, derulat de Asociația Podium, sfidează vremurile tulburi pe care le trăim și revine în această toamnă cu o ediție adaptată la contextul actual, dar alimentată de încrederea pe care ne-o dă la rândul ei literatura că orice obstacol poate fi depășit prin solidaritate, comunicare și dorință de a face bine.

 

Proiectul Scriitori la școală 2020 îi va avea invitați în perioada septembrie-noiembrie pe scriitorii György Dragomán, Szabó T. Anna, Hristina Doroftei, Radu Țuculescu, Szabó Róbert Csaba, Márton Evelin, Ioana Nicolaie și Radu Vancu, care vor susține, on-line, ore de literatură română și maghiară contemporană.

 

* Foto: Rab Zoltán

 

Asociația PodiumATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ