SE FACE! – Reînființarea Liceului Romano-Catolic din Tîrgu Mureş, declarată neconstituțională, va avea loc în urma unui troc politic Orban – Dragnea

0
218
Liceul Teologic Romano-Catolic (Római Katolikus Teológiai Líceum) din Tîrgu Mureș

DECIZIE. Decidenții politici au decis peste Constituția României: Liceul Teologic Romano-Catolic (Római Katolikus Teológiai Líceum) din Tîrgu Mureș se va reînființa, în pofida faptului că acțiunea a fost declarată neconstituțională de magistrații Curții Constituționale a României (CCR). Aflați cine au fost actanții și ce presupune trocul exclusiv politic care a stat la baza deciziei.

 

După ce CCR a declarat neconstițională reînființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureș, prima reacție (nemediatizată publicului) a constat în reacția Ungariei de a se opune intrării României ca membru în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (Organisation for Economic Cooperation and Development – OECD). Conform regulamentului intern, pentru primirea unui nou membru în OECD, toți ceilalți membri trebuie să fie de acord. Până la decizia CCR, toți erau, după, Ungaria s-a sucit, anunând forul de conducere al organizației mondiale că nu susține candidatura României.

 

Viktor Orban și Liviu Dragnea

Ce a urmat? Negocierea cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. Asta s-a făcut pe filiera Kelemen Hunor (liderul UDMR), de către… nu, nu de prim-ministrul României (Viorica Dăncilă), e o naivitate să credeți asta, ci de președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Orban a cerut în schimbul acordului de aderare a României la OECD reînființarea Liceului Romano-Catolic din Tîrgu Mureș.

 

UDMR și PSD au căutat și Dragnea susține că deja s-a găsit o altă soluţie administrativă pentru ca unitatea de învățământ în limba maghiară să se reînființeze. Orban a respirat ușurat și a anunțat că Ungaria susține fără echivoc candidatura României la OECD.

 

În aparență, e un deal de tip win-win. De ce ține România să intre în OECD? Pentru că Dragnea e convins că, în urma aderării la această organizaţie, România va avea foarte mult de câştigat și va putea construi un parteneriat foarte serios şi cu China (Liviu Dragnea: „Genul de relaţii care aduc României avantaje uriaşe”). Cât de serios e ceea ce vă anunță msnews prin această scriere? Socotiți dumneavoastră, având și câteva date suplimentare ale problemei: în această negociere au mai fost implicați din partea română, pe lângă Dragnea și Hunor, președintele Klaus Iohannis, diplomați din Ministerul Afacerilor Externe și „alte instituții”. Se face.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ