Dan Ștefan Sîmpălean

CARTONAȘ ROȘU – Saga demiterilor lui Dan Sîmpălean continuă: amenințat din nou cu ejectarea de la conducerea Spitalului Clinic Judeţean

REACȚIE. Dan Ștefan Sîmpălean (36 de ani), de profesie medic stomatolog. Tânăr, da? În 2010 își finalizează studiile medicale în Tîrgu Mureș. Rămâne în oraș, la catedra UMF și la un cabinet privat. Gata, jumate-i mureşean, spune. Apoi intră în politică (la PNL) și, evident, în administrația publică, respectiv în Consiliul Local Tîrgu Mureș (în mandatul nefiresc, USL, al alianței masochiste PNL & PSD = love).

 

În septembrie 2015, Sîmpălean este numit în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean (după victoria USL în alegeri, PSD și PNL și-au împărțit, frățește funcțiile de șefi în aparatul administrativ), cu titlu interimar. În ianuarie 2016 devine manager plin în urma concursului la care a concurat el cu el (bănuiesc că n-a avut emoții), apoi (după retragerea PNL din arcul guvernamental și trecrea în opoziție), la fel de firesc, s-a înscris în PSD, aparent betonantă decizie, dar este demis în august 2017.

 

Se judecă, contestând decizia șefului Consiliului Județean Mureș, instituție care are în portofoliul administrativ unitatea spitalicească. Câștigă și revine în funcție în urma unei decizii a instanței de judecată în noiembrie 2017 (primește și toate lefurile cuvenite în timpul în care a fost ejectat, fapt pentru care nu răspunde nimeni, Ferenc Péter înghite-n sec).

 

Astăzi, Sîmpălean este amenințat din nou, public și extrem de direct, cu o nouă demitere – până la urmă nu te poți lega cu otgonul de o funcție, că nu-i catarg (ș-apoi, n-am văzut pe niciun neagreat politic să reziste într-o bănoasă funcție de șef atunci când gruparea politică decidentă nu l-a mai vrut acolo). Motivul e că managerul n-a pornit licitația pentru construirea buncărului în care urmează să se monteze echipament de radioterapie (destinat bolnavilor de cancer, achiziția echipamentului medical este finanțată prin Banca Mondială), deși Consiliul Județean a aprobat finanțarea construcției, pentru care a repartizat din bugetul județean 1 milion de euro.

 

Ferenc Peter și Dan Sîmpălean

I-au arătat cartonașul roșu lui Sîmpălean, în ordinea numerelor de pe tricou, Ferenc Péter (președintele Consiliului Județean Mureș) și deputatul Florin Buicu (care e și președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților). Semnalul de alarmă e grav, dacă Ferenc, care l-a numit pe Sîmpălean, voalat, aerian, cu atitudine revoltătoare, ahtiat după bani, a avut o recție previzibilă, a celui ajuns șef și învins în instanță de un subaltern (pe linie administrativă), semnalul dat de Buicu e clar pentru manager: nici pesediștii nu-l mai protejează. Fără să fie dorit nici de administrația județeană, nici de decidentul politic, Sîmpălean ar putea pierde, politic (tot politic a și fost numit) și de această dată decisiv, funcția de manager al unității spitalicești județene.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare