Se impune cotă de muzică grecească în locurile publice din Grecia

EUROPA. Parlamentul Greciei a aprobat o lege care impune o cotă obligatorie de muzică grecească în diverse locații publice precum aeroporturi, cazinouri, centre comerciale, recepții de hotel și alte spații similare.

Potrivit noii legi, cel puțin 45% din muzica difuzată în aceste locuri trebuie să fie de origine grecească.

Legislația este și mai stringentă în cazul filmelor finanțate din surse publice. Potrivit sursei, 70% din coloana sonoră a acestor producții audio-vizuale trebuie să fie grecească.

În discuțiile parlamentare care au precedat votul, Ministrul grec al Culturii, Lina Mendoni, a subliniat importanța “salvăriipatrimoniului cultural imaterial al Greciei, descris ca un “imperativ“. Ea a argumentat că legea va institui “o rețea de protecție” pentru muzica grecească.

Conform Ministerului Culturii, în prezent, muzica grecească reprezintă doar o treime din totalul difuzat public în Grecia.

Potrivit noii legi, posturile de radio care includ mai multă muzică grecească în grila lor de programe vor fi autorizate să difuzeze mai multe minute de reclame.

Legea a fost criticată dur de partidele de opoziție, dar și de organizațiile producătorilor muzicali și de patronatele din turism, care au considerat că este profund anti-liberală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare