SE ÎNTÂMPLĂ ACUM – În Târgu Mureș, echipa lui Horațiu Suciu realizează un nou transplant de cord

0
2527

TRANSPLANT DE CORD. Astăzi, 20 martie 2019, în jurul orei 10.30, o echipă medicală din Bucureşti şi Târgu Mureş a realizat o prelevare de organe, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din București, de la o pacientă în vârstă de 20 de ani, aflată în moarte cerebrală în urma unui accident rutier.

 

Cordul femeii a fost adus, de puțin timp, la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD și va fi transplantat de echipa doctorului Horațiu Suciu unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din județul Mureș, diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă.

 

Medicul Horațiu Suciu (foto mic, dreapta), şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, a estimat că intervenția medicală se va încheia “în jurul orei 20″.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ