SE ÎNTÂMPLĂ ACUM – În Târgu Mureș, echipa medicului Horațiu Suciu se pregătește de al doilea transplant de cord din acest an

TRANSPLANT DE CORD. În dimineața zilei de 17 ianuarie 2020, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a avut loc prima prelevare de organe din acest an, de la un pacient aflat în moarte cerebrală (un bărbat în vârstă de 28 de ani, internat în Secţia Clinică ATI).

 

Cordul a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, iar echipa condusă de medicul Horațiu Suciu se pregătește de al doilea transplant de cord din acest an, după ce în urmă cu doar câteva zile (în 13 ianuarie) a realizat cu succes primul transplant de cord din acest an.

 

În 2018 și 2019, în România s-au efectuat câte 6 intervenții de transplant de cord, toate reușite și toate la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a IUBCvT Târgu Mureş.

 

Alte organe prelevate de la pacientul aflat în moarte clinică au fost transportate pentru transplant în Cluj Napoca și București (rinichii, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj, iar ficatul, la Institutul Clinic Fundeni).

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare