SELECȚIE – Tânărul atlet mureșean Tóth Ervin va reprezenta România în proba de 100 m de la Campionatele Europene pentru juniori

ATLETISM. Tânărul atlet mureșean Tóth Ervin (LPS “Szász Adalbert” Târgu Mureş) a fost selecționat în naționala de juniori a României Under-18, care va participa la Campionatele Europene de atletism pentru juniori Under-18 de la Ierusalim (4-7 iulie). România participă la Europenele din Israel cu o delegaţie de 31 sportivi (13 băieţi şi 18 fete), având obiectivul de a obţine o medalie şi cinci clasări pe locurile 1-6.

 

Tóth Ervin (foto mare sus dreapta, 17 ani) va participa la proba 100 m, unde are cea mai bună performanță 10.98, obținută luna trecută, la Pitești, în finala Campionatului Național Under-18, unde s-a clasat pe locul 3. El va merge la lotul național pe 2 iulie, România urmând să facă deplasarea către Israel în dimineața de 3 iulie, cu doar o zi înainte de startul competiţiei (pentru că… nu a găsite bilete mai devreme).

 

Cea mai recentă medalie obținută de România la Europenele Under-18 – bronz în proba de ştafetă feminină mixtă (100/200/300/400 m) – a fost obținută în 2018, la Gyor (Ungaria). Ediţia precedentă, programată la Rieti în 2021, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare