SELECȚIONAT – Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureş devine hub de imprimare 3D

EDUCAȚIE. Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” (în maghiară Bolyai Farkas Elméleti Líceum) din Târgu Mureş (prima școală particulară din România și una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din Ardeal) va deveni hub de imprimare 3D, fiind selecționat alături de alte 9 licee din țară să participe la proiectul „3DUTECH. Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, derulat de ECDL România, Dedeman, AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România), în acord cu Ministerul Educaţiei.

 

Practic, liceul va fi dotat cu imprimante 3D şi consumabile, iar elevii şi profesorii participă în perioada ianuarie-iunie 2022 la cursuri de imprimare 3D (un modul internaţional accesibil în toate ţările unde există ECDL), ulterior obținând certificarea recunoscută internaţional ECDL 3D Printing. Până acum, au fost transformate în huburi de imprimare 3D 40 de licee, colegii naţionale, tehnice şi tehnologice din 28 de judeţe din România, cu sute de profesori şi elevi care au trecut prin proiect.

 

Competiţia pentru elevi de anul acesta propune tema „Un design inovativ pentru un prototip al unui obiect sau ansamblu funcţional, ce poate fi folosit ca instrument în procesul educaţional”, în timp ce concursul dedicat cadrelor didactice se axează pe un proiect de lecţie inovativ care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare pe diverse activităţi desfăşurate în şcoală.

 

* Foto: @visit-mures.com

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare