Semnele de avertizare ale insolației la câinele tău și ce trebuie să faci imediat.

ATENȚIE. Temperaturile ridicate pot afecta și animalele de companie, cum ar fi câinii și pisicile. Insolația este o problemă serioasă și trebuie să fim conștienți de semnele de avertizare pentru a putea interveni prompt.

Liviu Orghidan, instructor dresaj canin, subliniază că trebuie să fim foarte atenți la comportamentul animalului. Printre simptomele comune ale insolației se numără lipsa de reacție la nume și la stăpân, probleme de coordonare, ochi încețoșați, salivare excesivă și ritm cardiac ridicat. Dacă observăm aceste semne, trebuie să luăm imediat măsuri pentru a proteja animalul.

Prima acțiune este să îl ducem într-un loc umbros și să îl lăsăm să se odihnească. Nu ar trebui să-l forțăm să bea apă și putem să-i punem un prosop umed în jurul gâtului pentru a-l răcori. Este important să evităm să-l ducem direct sub duș, deoarece un șoc termic poate fi periculos pentru sănătatea lui.

Experții recomandă plimbări scurte în dimineața și seara, când temperaturile sunt mai blânde, și asigurarea unei hidratări regulate, dar nu cu apă foarte rece. Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru animalele de companie cu probleme de sănătate sau cele cu botul scurt, care sunt mai vulnerabile la insolație. Câinii supraponderali sunt, de asemenea, la risc crescut.

De asemenea, proprietarii de animale de companie pot fi responsabili și pot lua măsuri preventive, protejându-le de expunerea prelungită la soare și căldură. Respectarea acestor sfaturi poate ajuta la prevenirea problemelor legate de insolație și la menținerea sănătății și confortului prietenilor noștri necuvântători pe timpul verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare