Sighișoreanca Mădălina Florea – Campioană a circuitului Golden Trail World Series din Sportono, Italia

SPORT. Mădălina Florea din Sighișoara, în vârstă de 29 de ani, a obținut o victorie surprinzătoare în finala Golden Trail World Series din Sportono, Italia, un circuit de alergare montană de prestigiu. Deși nu era considerată favorită, Florea a demonstrat o performanță remarcabilă în prolog și cursa finală de 27 de kilometri, încheind pe locul trei în clasamentul general.

Mădălina Florea a surprins pe toată lumea, parcurgând cei 8,7 kilometri în 39 de minute, cu un avans considerabil față de competitorii ei. Cursa finală de 27 de kilometri și 1.450 de metri diferență de nivel a fost dominată de Florea, care a încheiat pe primul loc cu un timp de 2:18:08.
Pe podium, a fost însoțită de elvețianca Judith Wyder și de americanca Sophie Laukli.
Românca pasionată de alergare montană a mărturisit că aleargă între 500 și 700 de kilometri lunar și consideră sportul un mod de viață. Această victorie reprezintă o recunoaștere a eforturilor sale și a angajamentului său în acest domeniu.

Într-un interviu acordat pentru Sport.ro, vicecampioana europeană la alergare montană în 2022, Mădălina, a dezvăluit că rulează între 500 și 700 de kilometri lunar. Pentru ea, nu există zi fără alergare, iar atletismul reprezintă un stil de viață. A trecut de la competițiile de pistă și șosea la cursele montane și nu regretă această schimbare.

Circumferința Pământului este de 40.075 de kilometri, ceea ce evidențiază nivelul impresionant de dedicare al sportivei. Mădălina, originară din Sighișoara, este membră a clubului local CSM, acolo unde își desfășoară și activitatea de antrenoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare