SIMFEST – În Târgu Mureș, începe Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți

EVENIMENT. Timp de o săptămână, Târgu Mureș redevine locul de întâlnire al profesioniștilor și al pasionaților de film și televiziune din țară și din străinătate. A XVI-a ediție a SIMFEST – Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți are loc în perioada 26 august – 1 septembrie, în Cetatea medievală din oraș.

 

Pe lângă competiție, lansări de carte, proiecții de filme, spectacole și dezbateri, programul include și Școala de vară, în cadrul căreia patru traineri de renume vor susține masterclass-uri mai mult decât interesante pentru cei pasionați de audiovizual.

 

Marți, discuția se axează pe imaginea de film și televiziune. Directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, membru al Romanian Society of Cinematography (RSC) își propune să realizeze câteva experimente. Stiluri de iluminat, diferite stiluri de filmare și modul în care folosim azi echipamentele pentru a ne exprima vizual, sunt câteva din highlight-urile masterclass-ului.

 

Miercuri, prof.univ.dr. Laura Baron vorbește despre editarea imaginii și tehnicile utilizate în televiziune, film și publicitate. Regizorul Copel Moscu vine și în acest an la SIMFEST pentru a susține, vineri, în Cetatea medievală, un masterclass despre regia de film documentar.

 

Tot vineri asistăm la o comparație între stilurile american, anglo-saxon și est-european atunci când vorbim de știrea de televiziune. Un masterclass susținut de fondatorul “Caledonia Media” din Edinbourgh, Charles Fletcher, MBE care cu siguranță nu trebuie ratat de jurnaliști și pasionații de media. În urmă cu câțiva ani, Fletcher a acordat o bursa prin care un voluntar al festivalului a făcut practică, timp de o lună, la postul său de radio, Jubilee FM, declarat în 2007 ”cel mai bun radio local din Uniunea Europeană”. A conceput și redactat Ghidul de bune practice în jurnalism, adoptat oficial de toate țările Grupului de la Vișegrad. Este Cavaler al Marii Britanii (MBE) și consilier în Parlamentul Scoției.

 

Participarea la cele patru evenimente este gratuită – înscrierea se face pe adresa de e-mail office@simfest.ro, au anunțat organizatorii.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare