SISTEM INEFICIENT – Csép Éva Andrea (deputat de Mureș) cere înființarea mai multor centre de tranziţie pentru tinerii post-instituționalizați

0
161
Csép Éva Andrea, deputat UDMR de Mureș

PROTECȚIE. Deputatul UDMR de Mureş Csép Éva Andrea, din postură de secretar al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, a solicitat în Camera Deputaților implementarea unor măsuri care să crească eficiența sistemul de protecţie socială în privința copiilor şi a tinerilor post-instituţionalizaţi.

 

Csép a cerut ca strategia naţională de sprijinire a copiilor din sistemul de protecţie socială şi a tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani (și trebuie să părăsească sistemul) e necesar să cuprindă “un cadru legal eficient, care să ofere posibilitatea ca aceşti copii şi tineri să crească într-un mediu familial; trebuie suplimentat numărul de personal calificat, capabil să încurajeze şi să stimuleze tinerii în a deveni cetăţeni activi; trebuie suplimentat numărul centrelor de tranziţie aflate în subordinea autorităţilor publice, sprijinite de stat, care să primească tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi să îi îndrume pentru a începe viaţa de adult activ”.

 

Că sistemul de protecţie socială din România se află în incapacitatea de a oferi tuturor copiilor şi tinerilor suportul necesar pentru performanţă şcolară, pentru echilibru mental şi emoţional şi pentru dobândirea deprinderilor pentru a avea o viaţă independentă, observăm cu toții, însă cum se concretizează aceste propuneri?

 

Csép e convinsă că aceste insuficiențe se pot corecta prin dialog şi colaborări între instituţii, factori de decizie politică şi organizaţii nonguvernamentale din domeniu. Principiul e corect, dar nu e nimic nou sub soare. Eventual o mică rază care străpunge norii și încălzește speranța, la flacără de veghe, încet-încetișor, că nu o să rămână, din nou, toate aceste concepte de eficientizare a unui sistem la stadiul de vorbe.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here