SISTEM INEFICIENT – Csép Éva Andrea (deputat de Mureș) cere înființarea mai multor centre de tranziţie pentru tinerii post-instituționalizați

0
264
Csép Éva Andrea, deputat UDMR de Mureș

PROTECȚIE. Deputatul UDMR de Mureş Csép Éva Andrea, din postură de secretar al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, a solicitat în Camera Deputaților implementarea unor măsuri care să crească eficiența sistemul de protecţie socială în privința copiilor şi a tinerilor post-instituţionalizaţi.

 

Csép a cerut ca strategia naţională de sprijinire a copiilor din sistemul de protecţie socială şi a tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani (și trebuie să părăsească sistemul) e necesar să cuprindă “un cadru legal eficient, care să ofere posibilitatea ca aceşti copii şi tineri să crească într-un mediu familial; trebuie suplimentat numărul de personal calificat, capabil să încurajeze şi să stimuleze tinerii în a deveni cetăţeni activi; trebuie suplimentat numărul centrelor de tranziţie aflate în subordinea autorităţilor publice, sprijinite de stat, care să primească tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi să îi îndrume pentru a începe viaţa de adult activ”.

 

Că sistemul de protecţie socială din România se află în incapacitatea de a oferi tuturor copiilor şi tinerilor suportul necesar pentru performanţă şcolară, pentru echilibru mental şi emoţional şi pentru dobândirea deprinderilor pentru a avea o viaţă independentă, observăm cu toții, însă cum se concretizează aceste propuneri?

 

Csép e convinsă că aceste insuficiențe se pot corecta prin dialog şi colaborări între instituţii, factori de decizie politică şi organizaţii nonguvernamentale din domeniu. Principiul e corect, dar nu e nimic nou sub soare. Eventual o mică rază care străpunge norii și încălzește speranța, la flacără de veghe, încet-încetișor, că nu o să rămână, din nou, toate aceste concepte de eficientizare a unui sistem la stadiul de vorbe.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ