Sistemul integrat de emitere a actelor de stare civilă devine operațional în Târgu Mureș începând cu 22 mai 2024

COMUNICAT. Începând cu 22 mai 2024, la nivelul Municipiului Târgu Mureș este operațional ”Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă”.

S-au inițiat fluxurile pentru înregistrarea actelor de deces, cuprinzând toate scenariile specifice, inclusiv prin transcrierea în registrele de stare civilă române a certificatelor de deces eliberate de autoritățile străine.

Sistemul permite eliberarea certificatelor de stare civilă în format fizic și electronic, conform prevederilor H.G. nr. 255/2024 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă.

Cetățenii pot opta pentru eliberarea concomitentă a celor 2 tipuri de certificate ori doar a unuia, prin intermediul cererii pe care o semnează în fața ofițerului de stare civilă.

Certificatele de stare civilă emise electronic se transmit pe e-mail titularului/persoanei îndreptățite. Acestea nu au valoare juridică dacă se tipăresc.

Certificatele de stare civilă emise anterior (pe suport de hârtie) sunt valabile.

Activitățile de trecere în producție a sistemului informatic se vor derula etapizat, la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ, până la data de 24 septembrie 2024.

 

DIRECTOR GENERAL,

CODRUȚA SAVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare